Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Koordinátori körlevél - 071212

Kedves Intézményi Koordinátorok!

 

Az ODT 122/2007. (XII. 7.) határozatának végrehajtásával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatlak benneteket.

 

1.       2008. január 31-ig minden témavezetőhöz legalább egy témakiírásnak fel kell kerülnie az adatbázisba. Természetesen, ha már van az adatbázisban az illetőhöz rendelt témakiírás, akkor az ezt teljesíti.

2.       A korábban is alkalmazott elvek szerint következetesen e helyütt is a témavezetők körébe minden törzstag is beleértendő .

3.       A rendszer januártól azt is figyeli automatikusan, hogy csak az olyan témavezetők lesznek kiválaszthatóak az adminisztrátorok témakiíró felületein, akik 10 közleményt megadtak (és megjelöltek!). Ha korábban már rögzítésre került témakiírás ezt még nem teljesítő témavezetőkhöz, akkor azokat ki fogja szűrni a rendszer, s nem jelenik meg majd a felületen a hozzájuk tartozó kiírás mindaddig, amíg a közlemények megadását nem pótolják. Éppen ezért azt kérem, hogy decemberben már ne töltsenek fel témakiírásokat, hogy felesleges bonyodalmak emiatt ne keletkezzenek.

4.       Ha valaki témavezetőként nem jelenik meg a témakiírási felület (adminisztrátori útmutató: 5.) témavezetőt választó legördülő listájában, akkor annak oka a 3. pontnak megfelelően az, hogy az illető még nem adta és jelölte meg a megfelelő 10 közleményét. (Ennek hiánya az adatlapján látszik is, mint ahogy megtörténte is.)

5.       A témakiírásoknál jelentkezési határidőt általában azzal a dátummal kell megadni, amivel azt a felvételi tájékoztatóban is megadtátok. (December 7. volt ezek megadásának határideje a minisztériumi adatszolgáltatásban.)

6.       Témakiírást épp úgy, mint védést csak jövőbeli határidővel lehet megadni, visszadátumozva nem.

7.       Megeshet, hogy egy-egy témavezetőnek jelenleg is több doktorandusza van, így nem szándékozik újabb témát kiírni, vagy további hallgatót felvenni. Esetükben legutóbbi témakiírásukat (amelyen doktorandusz dolgozik) kell feltölteni, s egységesen 20080131 jelentkezési határidőt kell megadni. (Ez jóval korábbi, mint a felvételi jelentkezések időszaka, s az ilyen dátumokból a MAB is tudni fogja, hogy az illetőnek jelenleg is vannak doktoranduszai /doktorjelöltjei, azért nem vesz fel további hallgatókat.)

8.       Minden témavezetőre vonatkozóan jelenleg is kell lennie témakiírásnak, hiszen a Dkr . 6. § (3) szerint „ A doktori téma vezetője az a tudományos fokozattal rendelkező oktató, illetve kutató, akinek témahirdetését a doktori tanács jóváhagyta ”.

9.       A jóváhagyott témakiírásokat a doktori iskola tanácsa természetesen módosíthatja a jelentkezési határidőig bármikor, s azt át lehet vezetni az adatbázisban is megfelelő menüpontban. (Ilyen módosításokat a potenciális jelentkezőkkel történő egyeztetések épp úgy igényelhetnek, mint függőben lévő pályázatok eredménye, vagy egyéb események.)

10.   A MAB eljárás időszakában is minden nem törzstag személy bármikor módosíthatja adatait, illetve kiegészítheti azt. Az adminisztrátorok is módosíthatják a személyi adatokat bármikor, épp úgy, mint védéseket és kiírásokat is folyamatosan tehetnek közzé. Ez azt is jelenti, hogy ezidáig még fel sem vitt témavezetőknek is tudnak belépési jogosultságot létrehozni, adatlapot nyitni. (Zárolva csupán a doktori iskola „szervezeti adatok” menüpontja van, illetve a törzstagok adatlapjai - ami viszont már úgyis teljes.)

 

Mindezek érdekében az alábbi sorrendet javasolom mindenkinek:

1.       Az adminisztrátorok még decemberben hozzák létre az adatbázisban azon témavetőiteket, akik biztosan témát hirdetnek 2008-ra, de még nem szerepelnek az adatbázisban.

2.       Hogy ne kelljen egyenként keresni az hiányos adatlapú személyeket, január 4-én az ODT körlevelet küld a cikkeket még nem pótolt témavezetőknek, hogy azt legkésőbb január 15-ig tegyék meg.

3.       Január 16-30 között feltöltendőek a még közzé nem tett kiírások, illetve akkor már az adminisztrátoroknak kell „behajtani” az esetleges hiányosságokat.

4.       A „valódi” (azaz nem 20080131 határidejű) kiírások a jelentkezési határidőig a későbbiekben is módosíthatóak.

 

Kérek minden adminisztrátort, közelmúltban szerzett oktatói segítségnyújtási rutinját szükség esetén akár az oktatói útmutató, akár a Minta Oktató ( bemutato / felulet ) felületének áttekintésével elevenítse fel, hogy témavezetőik is az október végén már tapasztalt rutinos formájukkal találkozzanak, ha elakadva adminisztrátorukhoz fordulnak. Titeket pedig kérlek, hogy leendő utódommal legyetek megértők.

 

Kívánok mindenkinek nyugodt és boldog ünnepet, a következő évre több örömöt, s legalább ilyen egészséget, de lehetőleg még jobbat!

 

Üdvözlettel:

Nyúl, 2007. XII. 12.

 

Csizmadia József

 

 2023. X. 03.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2023. december 5-én, kedden 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2008. I. 07. 16:15:40
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )