Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Támogatáskérés

Dr. Manherz Károly részére,

felsőoktatási szakállamtitkár

 

Oktatási és Kulturális Minisztérium

1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

 

 

Tisztelt Államtitkár Úr!

 

Az Országos Doktori Tanács részére, mivel az 2007. január 24-én alakult csak meg, az Oktatási és Kulturális Minisztérium ez évre támogatást nem tervezett. A Tanács által végzett munka, s az ODT szolgáltatásai azonban alapvető infrastruktúra biztosítását épp úgy igényli, mint a szükséges adminisztratív és koordinációs feladatok személyi időráfordítását.

 

A Tanács színvonalas munkájának valamint, a doktori iskolák aktuális minőségi felülvizsgálata, az oktatók törzstagi megfeleltetése, a képzésbe belépő és abban résztvevő doktoranduszok tájékoztatása és a teljes nyilvánosság megteremtése érdekében a Tanács tagjai olyan adatbázis létrehozása mellett döntöttek, amely mindezen igényeket a legkorszerűbben elégíti ki. Ennek létrehozásához a doktori iskolák anyagilag is hozzájárultak - fedezve annak programozási költségeit. A rendszer bevezetése ezen felül a doktori iskolák ügyintézői számára tájékoztatók készítését, oktatások lebonyolítását igénylik az ODT részéről, továbbá a terveztetést is a Tanácsnak kellett elvégeztetnie. Az adatbázis elkészült, jelenleg annak intézményi tesztelése történik, hogy napokon belül minden egyetem használatba vehesse. Az adatbázis tervét és specifikációját levelemhez mellékelem. Meggyőződésünk, hogy az elkészült szolgáltatás a magyar felsőoktatás hasznos eleme lesz hosszú időn keresztül.

 

Az előzőekben leírt tevékenységek és a működés biztosítása érdekében az ODT az egyetemektől beszedett tagdíjakon felül a doktori iskolák hozzájárulását is kérte, valamint a pályázati lehetőségeket is megragadta. Mindez azonban kevés a megfelelő működéshez, különösképpen, mint újonnan létrejött szervezet számára, amely kiadásai és feladatai ebben az évben a legsúlyosabbak, amint azt a mellékelt költségterv is mutatja.

 

Kérem Önt, hogy, céljaink és tevékenységünk ismeretében, az Ftv . 128. § (2) e) pontjának felhatalmazásával élve szervezetünk működését az ahhoz szükséges 1 .850eFt összeggel támogatni szíveskedjék.

 

Bízva támogatásában, őszinte nagyrabecsüléssel:

 

Budapest, 2007. szeptember 11.

 

Dr. Zombory László

elnök


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. IX. 16. 16:07:47
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )