Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Megfelelés, statisztikák

A formai megfeleltetés és a statisztikai adatok megjelenítése

 

I.        az adatok megjelenési felületeinek elérése az arra jogosult felhasználók számára

II.     a formai megfeleltetést áttekintő lap jelölései és értelmezései

 

 

I .         az adatok megjelenési felületeinek elérése az arra jogosult felhasználók számára

 

Rektor : intézményem menüpontban. Ugyanazon táblázatban, ahol a jóváhagyásokat is megadta, a táblázat 2. oszlopában érheti el egy-egy DI törzstagi áttekintő lapját, míg a 3. oszlopban a doktori iskolára vonatkozó statisztikai adatokat.

 

EDT-elnök : doktori iskoláim menüpontban. Ugyanazon táblázatban, ahol a jóváhagyásokat is megadta, a táblázat 2. oszlopában érheti el egy-egy DI törzstagi áttekintő lapját, míg a 3. oszlopban a doktori iskolára vonatkozó statisztikai adatokat.

 

Intézményi adminisztrátor : áttekintés menőpontban ( szervezeti adatok menüblokkban a vezetők adatai menüpont után) láthatja az egyetem akkreditációs folyamatait a rektorhoz és az EDT-elnökhöz hasonlóan. A táblázat 2. oszlopában érheti el egy-egy DI törzstagi áttekintő lapját, míg a 3. oszlopban a doktori iskolára vonatkozó statisztikai adatokat.

 

DI vezetője : áttekintés menüpontban ( doktori iskolám menüpont után) láthatja a doktori iskolájához tartozó törzstagok formai megfelelésének adatait.

 

DI adminisztrátora : áttekintés menüpontban ( szervezeti adatok menüblokkban, a törzstagok menüpont után) láthatja a doktori iskolájához tartozó törzstagok formai megfelelésének adatait.

 

 

II .       a formai megfeleltetést áttekintő lap jelölései és értelmezései

 

Az áttekintő lapon csak a törzstagjai jelennek meg a DI-nek . Fontos tudni, hogy a formai megfeleltetés a törzstagjelöltek által szolgáltatott adatok alapján történt, így ha azt nem találják megfelelőnek, akkor a hiba okát a megadott adatokban kell keresni, s szükség esetén a javítást is ott kell megtenni. A formai megfeleltetés kategória és főállás adatai nem automatikusan származódnak a személyi adatlapokból, így azokban változás csak a doktori iskola adatainak újbóli lezárása utáni vizsgálatkor történhet.

 

Az áttekintés lap táblázatának egyes oszlopai:

 

1.       sorszámozás Passzív oszlop, tehát nem rendeződik át bármely szempont szerinti rendezéskor. Mint egy skála azt szolgálja, hogy bármilyen rendezéskor ne kelljen számolni semmit, csak a skáláról leolvasni. (Pl. kategóriára rendezve rögtön látni, hogy hány professzor van.)

 

2.       név A nevekre kattintva fel is jön az illető személyi adatlapja a további részletekkel új ablakban, hogy ne kelljen elnavigálni annak megtekintéséhez a listáról.

 

3.       életkor Ez mindig a következő MAB határozathozatal időpontjára vetítve (most: 2008. II. 29.) mutatja a törzstag életkorát, hiszen a határozathozatalkor befolyásolja a meghozható határozatot a jelölt pontos életkora.

 

4.       kategória A törzstag típust jelenti (tipizálva):

a ) professzor (egyetemi tanár)

b) emeritus ( professor emeritus )

c) további (szintén egyetem foglalkoztatásában lévő de további munkakörök a tanársegédtől a docensig)

d) külső (nem az egyetemmel jogviszonyban lévő személy)

 

5.       főállás A törzstagjelölt - saját adatközlése alapján - főállásúként vesz részt a DI munkájában, vagy sem. Ezen adat kapcsán a formai felülvizsgálat jóhiszeműem történt a törzstagjelöltek adatközlését elfogadva. Január során a FIR adataival megtörténik a foglalkoztatási feltételek ellenőrzése.

 

6.       MTA-cím

            a ) MTA: a Magyar Tudományos Akadémia tagja,

            b) SzIMA : Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja,

            c) DSc : MTA doktori címe.

CSc-t nem tüntetjük fel itt, mert az nem jelent többlet információt más törzstagokhoz képest, mivel PhD-ja mindenkinek van.

 

Ennél a táblázatnál is működnek a szokásos szolgáltatások:

·         rendezés a szempont (oszlopnév) alatti nyilakkal (háromszögekkel),

·         nyomtatás a fej- és láblécben lévő papírstóc jellel,

·         exportálási lehetőség az export gombbal.

A lista neve a fejlécben van: intézmény, DI azonosító és tudományág( ak ) megjelölésével.

 

A táblázatban beépítésre került még egy funkciót, ami megkönnyíti az áttekintést: színjelölések. A színjelölések az új doktori iskolákra vonatkozó kor-követelményeket jelenítik meg.

a)       piros : mindenképpen „túlkoros” személy. DI-vezető esetében 65. év (többieknél 70), vagy fölötte. ( Emeritusnál nincs túlkorosság-jelölés.)

b)      rózsaszín : korhatárhoz közeli személy. DI-vezető esetén 64 év, többieknél 65-69. DI-vezető esetében ez azt jelenti, hogy a megfelelés máris egy éves lehet csak, hiszen 1 éven belül új vezető kell. Más törzstagjelölteknél pedig nem teljesülhet a Dkr . 4. § a).

c)       barna/fehér : nem korjelölés, csak a sorok követését segítő vezető színezés.

A DI vezetőjének adatsora (alapértelmezett rendezésben első) végig vastag betűs.

 

 

 

Csizmadia József

 


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. XI. 13. 21:25:38
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )