Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Adminisztrátoroknak

Aktuális információk a doktori iskolák adminisztrátorai számára

 

Mindenekelőtt itt is megköszönöm minden intézményi koordinátor és doktori iskola adminisztrátor októberi munkáját. Feladataikat és nehézségeiket ismerve teljesítményüket és munkájuk minőségét valamennyi felsőoktatási szakmai szervezet nagyra értékeli. Köszönjük!  

 

A praktikus információk:

 

1. keretelosztás

Az állami ösztöndíjas helyek országos keretelosztásához szükséges adatszolgáltatást november 14-ig kell megtennie a doktori iskolák adminisztrátorainak az adatközlés menüpontban. Ebben az október 14-én közzétett információk szerint és az ott megadott segédtáblázat szerinti adatokat kell rögzíteni. Egy-egy éves sor a táblázat évszámaira kattintva emelhető ki.

 

2. jogosultságok kezelése

A doktori iskolák adatainak véglegesítésekor azok adatai zárolásra kerültek, így jelenleg a DI adminisztrátora azok számára sem tud új jelszót küldeni, akik nem törzstagok, illetve korábban meg nem adott oktatókat, vagy témavezetőket sem tud létrehozni. Ez november 12-től megváltozik : a jogosultságok kezelése menüpont szolgáltatásai is ismét hozzáférhetőek lesznek minden adminisztrátor számára.

 

3. állapotok

A doktori iskolához tartozó személyek informatikai állapotait az adminisztrátorok is láthatják a személy módosítása oldalon ( admin útmutató : 7 .2 .). A lehetséges 3 állapot:

·         aktív:    a személy belépési jogosultsága érvényes

·         zárolt: legalább 6 helytelen belépési próbálkozás miatt a rendszer biztonsági okból zárolta a felhasználónevet. Ilyenkor új jelszó kiküldése a zárolást fel is oldja.

·         még nem lépett be: a létrehozása óta, vagy az új jelszó kiküldése óta a személy még nem lépett be. Ez az állapot azt is jelenti, hogy következő sikeres belépésekor a rendszer által kiküldött véletlenszerűen generált jelszót rögtön meg is kell változtatnia a személynek.

 

4. adatkorrekciók

A felülvizsgálati eljárások miatt zárolt adatok körében az alábbi módon történhetnek változások a MAB határozathozataláig:

·         az intézkedési tervben megjelölten később megszülető dokumentumokat az intézményi adminisztrátorokon keresztül juttathatják el az adminisztrátorok hozzám, hogy az a helyére kerüljön.

·         törzstagok adataira vonatkozóan, vagy a doktori iskola szervezeti adatok adatkörébe tartozó adatokat csakis a MAB kezdeményezésére lehet módosítani. Ilyen kivételes esetben annak módjáról az érintett tájékoztatást kap.

Az határozatok meghozatalát követően (2008. március) minden adat korrigálási/frissítési lehetősége újra adott lesz az érintett adminisztrátoroknak, törzstagoknak.

 

5 .   üzenetküldés

Az adminisztrátoroknak küldött üzenetek ( admin útmutató : 2.) késedelmes megválaszolása elkerülése érdekében a következő időszakra mindenkinek ajánlom a beérkező üzenetek levélben történő kiküldési szolgáltatásának aktiválását, hiszen bizonyára sokkal ritkábban lépnek csak be az adatbázisba. Ez saját adatok / technikai adatok menüpontban tehető meg a beérkező üzeneteket a drótpostacímemre is kiküldje? igen-re állításával. ( Admin útmutató: 3. 4. C.)

 

 

Az előzőnél terheletlenebb időszakot kívánok mindenkinek:

 

 

 

Csizmadia József

az ODT titkára

 

 


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. XI. 07. 20:55:16
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )