Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Véglegesítés

A doktori iskolák vezetői és adminisztrátorai részére

 

A MAB plénuma október 26-án - az OKM szakállamtitkára, az MRK és az ODT elnöke részvételével - megvitatta és elfogadta állásfoglalását a doktori iskolák törvényi megfelelési eljárásáról. Ez természetesen felkerült mind a MAB, mind az ODT honlapjára.

 

Az a tervünk, hogy február 29-én lezárjuk a megfeleltetési eljárást, mert akkor a megfelelt DI-k márciusban már biztonságban írhatnak ki témákat és fogadhatnak jelentkezéseket.

 

Ahhoz, hogy ezt a nagy munkát a MAB el tudja végezni, a doktori iskolák adatai október 31-ig meg kell jelenjenek az ODT honlapján. Ahol ez nem következik be, ott a február 29-i határidőt nem tudjuk vállalni, amiből akár az is adódhat, hogy a határidőt mulasztó DI 2008-ban nem vehet fel hallgatót.

 

Az iskolák egy része már véglegesítette az adatlapokat a DI vezető, az EDT elnöke és a rektor jóváhagyásával. Jelentős számban vannak olyanok, ahol még számottevő hiányosságokat észlelünk. Ezek pótlása nem jelenthet gondot, mert általános tapasztalat szerint az egyéni törzslapok a legtöbb esetben fél óra alatt feltölthetők (természetesen akkor, ha a publikációs adatokat az érintett eddig is rendszeresen tárolta).

 

Az adatok sok esetben nem egyértelműek, azt látjuk, hogy számos esetben rá kell kérdeznünk a helyes adatra a megfeleltetési eljárás során. Az elkerülhető hibák kiküszöbölése érdekében a DI vezetőjének eljárás-kezdeményezése, azaz az ODT honlapra felvitt adatok véglegesítése előtt javasoljuk a „káté” áttekintését.     

 

Budapest, 2007. október 27.

 

Üdvözlettel:

 

Bazsa György

a MAB elnöke

 

 

 

 

 2023. X. 03.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2023. december 5-én, kedden 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. X. 27. 19:49:19
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )