Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Adatközlés

Doktori iskolák statisztikai adatai

 

Az adatbázisban két helyütt és két időben is kell statisztikai jellegű adatokat adniuk a doktori iskoláknak:

1.       az akkreditációs adatok körében október 31-ig,

2.       az országos keretelosztáshoz november 7-14 között .

A két adatkör nem független egymástól, s külön-külön is lehetnének értelmezési kérdések, bizonytalanságok. Ezért a mellékelt példával is megpróbálom az esetleges félreértéseket eloszlatni.

 

A mellékelt excel fájlban egyes mezők (B1, A3, A4, A5, E3, E4, I1) jobb felső sarkaiban kis piros háromszögek mutatják, hogy az adott mezőhöz további magyarázat, szöveges értelmezés tartozik. Ezeket kérem elolvasni.

 

Az 1. adatkörben a zölddel jelzett adatokat kell megadni, míg a 2-ban a kékeket fogjuk bekérni. Ez évben visszamenőlegesen 2000-ig kérjük az adatokat, a következő években mindig csak az előző naptári évre vonatkozókat kell már megadni. Ha 2000. után kapott csak akkreditációt a DI, akkor értelemszerűen az azt megelőző évek oszlopaiban is nulláknak kell majd szerepelnie. ( Akkreditáció az ideiglenes akkreditáció is.)

 

Az adatokat az adatbázisban kell majd megadni a fent jelzett időszakokban. Az adatokat közvetlenül a doktori iskolák adminisztrátorainak kell majd megadnia. A táblázatot azért adom közre, hogy az adatok értelmezésében és azok kapcsolatában félreértés ne legyen. Az esetleges hibák elkerülése végett már az októberben esedékes, akkreditációs adatok megadása kapcsán célszerű a teljes táblázatot kitölteni a doktori iskolára vonatkozóan. (Így november elején már csak be kell írni a biztosan ellenmondás-mentes további adatokat.)

 

 

Nyúl, 2007. október 14.

 

Csizmadia József

 


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. X. 14. 23:02:01
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )