Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Doktori szabályzatokról

 

Ikt.sz.: Dált/1220/1/2007.

 

 

Doktori Tanács elnöke részére

 

 

 

 

Tárgy: módosított doktori szabályzatok -   MAB szakvélemény

 

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

 

Köszönettel megkaptuk a törvényi változások okán módosított egyetemi doktori szabályzatukat. Az intézmények által beküldött doktori szabályzatokat a Doktoranduszok Országos Szövetségének és a MAB Doktori Bizottságának szakértői egymástól függetlenül véleményezték. A MAB Doktori Bizottsága - megvitatva az általános észrevételeket, illetve az egyes szabályzatokról készült egyedi szakvéleményeket - annak látja szükségét, hogy minden egyetem a véleményezők (a DOSZ és a MAB) által összegyűjtött általános észrevételek, ajánlások, módosítási javaslatok figyelembe vételével tekintse át, és szükség esetén módosítsa a szabályzatát. A MAB plénuma - elfogadva a DB javaslatát - úgy döntött, hogy a doktori szabályzatokról szóló részletes, egyedi szakvéleményeket csak a jelen levelem mellékleteként megküldött általános észrevételek alapul vételével átdolgozott egyetemi szabályzatok újra tanulmányozását követően készíti el.

 

Kérjük, hogy a mellékelt észrevételek alapján átdolgozott szabályzatukat 2007. november 30-ig szíveskedjenek a MAB-hoz eljuttatni. Amennyiben a már MAB által is ismert szabályzatukon nem kívánnak változtatni, kérjük, hogy a megadott határidőig erről küldjenek értesítést.

 

 

Budapest, 2007. október 11.

 

Üdvözlettel:

 

 

Bazsa György sk.

a MAB elnöke

 

Mellékletek :

 

1.       A MAB 2008/8/IV. sz. határozata

2.       A MAB Doktori Bizottságának általános megjegyzései az egyetemek doktori szabályzataival kapcsolatban figyelemmel a DOSZ véleményére  

3.       Doktori szabályzatok véleményezése. Általános összefoglaló, Készítette: Doktoranduszok Országos Szövetsége

 


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. X. 11. 13:06:19
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )