Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Adatfeltöltés

Adatfeltöltés

 

IX. 26-ával befejeződtek a doktori adatbázissal kapcsolatos, intézményi és doktori iskolai adminisztrátorok számára tartott oktatások, s a mai naptól már az egyetemek rendelkezésére bocsátottuk az adatbázis jogosultságait, hogy október 15-ig feltölthessék adataikat az akkreditációs felülvizsgálathoz.

 

Ennek folyamata a következő:

1.       az intézményi adminisztrátorok megadják az egyetem adatait és létrehozzák a doktori iskolák adminisztrátorainak jogosultságát,

2.       a doktori iskolák adminisztrátorai megadják a doktori iskola adatait, feltöltik a DI dokumentumait és megadják a DI oktatóinak a jogosultságokat,

3.       az oktatók megadják személyi és tudományos adataikat, (törzstagok az adatbázisban nyilatkoznak is adataik tartalmát illetően)

4.       a doktori iskola vezetője kezdeményezi az akkreditációs eljárás megindítását, amit ugyancsak elektronikusan „szentesít” az egyetemi doktori tanács elnöke és a rektor. (Ennek határideje: 2007. október 15.)

 

Minden adat megadása és ügyintézés elektronikusan, a www.doktori.hu oldalon elérhető adatbázisban történik. Az első két pont egy-egy órát vesz igénybe, a harmadik oktatónként egy-két órát, a negyedik fázis pedig 1-1 percet. Az október 15-ig rendelkezésre álló két hét a hiányosságok pótlásával telhet ki, úgyis, mint a dokumentumok pótlásával, az oktatók „motivációjával”, illetve a rendszer használatában szerzhető rutin elsajátításával.

 

A doktori iskolák vezetőinek, illetve adminisztrátorainak szóló legfontosabb vonatkozó dokumentumok:

ˇ         MAB állásfoglalás a doktori iskolák létesítésének és működésének követelményeiről (2007. V. 1.)

ˇ         A tudományágak és képzési ágak megfeleltetése (2007. V. 1.)

ˇ         Doktori iskolák létesítéséhez szükséges adatok köre (2007. V. 1.)

ˇ         A MAB elnökének levele a rektorokhoz a doktori iskolák új szabályozásáról (2007. V. 4.)

ˇ         A MAB elnökének levele a doktori iskolák vezetőihez (2007. IX. 18.)

ˇ         KÁTÉ

 

Ajánlott dokumentumok:

ˇ         2005. évi CXXXIX. törvény a felsőoktatásról

ˇ         33/2007 (III. 7.) Korm . rendelet doktori iskola létesítésének eljárási rendjéről és a doktori fokozat megszerzésének feltételeiről

ˇ         A MAB-elnök előadásának prezentációja

 

Kívánok jó és eredményes munkát!

 

 

Csizmadia József

ODT-titkár

 


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. IX. 28. 00:35:30
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )