Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Doktori iskolák vezetőinek

 

Ikt.sz.: Dált 543/3/2007.

Az intézményi Doktori Tanácsok elnökeinek útján

A DOKTORI ISKOLÁK VEZETŐINEK! (Tájékoztatásként kapják a rektorok)

 

 

Tárgy : doktori iskola intézkedési terv - határidő-módosítás

 

 

Tisztelt Doktori Iskola Vezető!

 

 

A doktori képzést érintő kormányrendeleti szabályozás megváltozása okán 2007 április közepén a doktori képzéssel kapcsolatos változásokról, az ebből adódó feladatokról, tennivalókról írt tájékoztató levelemben a MAB nevében az érintett intézményektől három dolgot kértem:

a)       A kormányrendelet értelmében módosítsák intézményi doktori szabályzatukat, és azt küldjék meg szakértői véleményezésre a MAB-nak. (Határidő: 2007. június 30.)

b)       Az intézmény vizsgálja felül doktori képzési rendszerét, doktori iskoláit és készítsen 2008. június 30-ig szóló intézményi intézkedési tervet. (Eredeti határidő: 2007. szeptember 30. Mostani módosítás után: október 31. )

c)       Az intézmény meghatalmazott képviselője töltse fel a MAB honlapján rendszeresített adatbázisba az intézmény minden doktori iskolájára vonatkozó adatokat. (Eredeti határidő: 2007. szept. 30. Mostani módosítás után: október 15. , ODT adatbázis )

Az egyetemek többsége a módosított doktori szabályzatot időre megküldte, néhány esetben viszont csak nagy késéssel kaptuk meg. Ebből adódóan az egyes egyetemi szabályzatról kialakult szakvéleményt a MAB 2007. október 5-i ülésén véglegesítjük, s csak ezt követően tudjuk eljuttatni az intézmények rektorainak. Tekintettel azonban arra, hogy az intézményi intézkedési terv készítését befolyásolhatja az október 5-i plénumülés után ismertté váló MAB állásfoglalás, az intézkedési terv MAB-hoz küldésének határidejét módosítjuk. Az intézményi intézkedési terv módosított beküldési határideje: 2007. október 31.

 

A fenti c) pont tekintetében is van változás: az adatbázis nem a MAB honlapján található, hanem a nyár folyamán az Országos Doktori Tanács ( ODT ) által tervezett és koordinált, a MAB-bal is egyeztetve létrehozott doktori adatbázis ( www.doktori.hu ) . A MAB ezt a közös adatbázist a doktori iskolák véleményezéséhez szükséges egyetlen adatforrásként kezeli, külön adatbázist nem hoz létre. A doktori iskolák működésének rendszeres értékelését a MAB az intézkedési terv és az ODT-s adatbázisban megadott adatok alapján fogja végezni. Az adatbázis feltöltésének módjáról az ODT ad tájékoztatást. A feltöltés határideje 2007. október 15.

 

Szíves együttműködésüket köszönöm.

 

 

Budapest, 2007. szeptember 18.

 

Üdvözlettel:

Bazsa György

a MAB elnöke


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. IX. 18. 20:57:39
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )