Bejelentkezés
 Fórum
 
 
elnökségi ülés: 070918

 

Jegyzőkönyv

az Országos Doktori Tanács elnökségének üléséről

 

ideje : 2007. szeptember 18. 13 :00

helye : Budapest, Goldmann György tér 3. 621. terem

 

 

Jelen vannak:

·         Zombory László elnök

·         Jeney Zoltán alelnök

·         Zalai Ernő alelnök

·         Csizmadia József titkár

 

Napirend:

 

1. költségvetés

Az elnökség megbízza a titkárt, hogy a Tanács számára készítsen a költségtervhez bontást az alábbiak szerint:

1.       indulási költségek

2.       állandó költségek

 

2. Évzáró tanácsülés

Az utolsó tanácsülésen napirendre kell tűzni:

1.       tisztségviselő-választás

2.       keretelosztás

Az évzáró tanácsülést - amennyiben arra fedezet biztosítható - kétnaposra tervezze a titkár. Az ülés időpontja legyen 2007. december 7.

 

3. Tisztségviselői pályázat

Az elnökség megvitatja a tisztségválasztás kérdéseit, s az alapszabály szerint kiírja az elnökségi tisztségekre a pályázatot a melléklet szerint.

A szavazás ügyrendjét az alábbiakban határozza meg az elnökség.

 

Az elnökválasztás szavazási ügyrendje:

1.       A pályázókról a tanács választó szavazást tart: mindenki egy szavazatot adhat le, s csak (legfeljebb) egy jelöltet támogathat.

2.       A legtöbb szavazatot kapott személyről elfogadó (I/N) szavazást tart a Tanács, amelyben a jelöltet határozattal választja elnökké.

3.       Az első szavazásnál 2. és 3. helyen támogatást kapott jelölteket ugyancsak határozattal kell alelnökké választani.

4.       Amennyiben az első szavazásnál akár az 1 ., akár a 3. helyen szavazategyenlőség van, úgy az egyenlő szavazatot kapottak között meg kell ismételni a választást a támogatottsági sorrend eldöntéséhez.

 

A pályázatról, amely a mai napon a honlapra is felkerül, az elnök a Tanácsot is tájékoztatja az október 9-i ülésen, csakúgy, mint a választás ügyrendjéről. Az elnökség tagjai szorgalmazni fogják a tagok pályázását.

 

4. Doktori keretszám

Az elnökség egyhangúan a doktori keretszám növelése mellett foglal állást. Ennek kapcsán az ODT felügyelőbizottságának álláspontját is kikérik annak következő ülésén.

 

 

kmf .

 

Zombory László

elnök

 

Csizmadia József

titkár2019. IV. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. május 17-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2011. V. 16. 20:21:12
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )