Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Útmutató hallgatók számára

A hallgatói adatlapok létrehozását a doktori iskola ODT adminisztrátorai készítik elő az adatbázisban. Az előkészítéskor bekerül az adatbázisba a hallgató néhány adata:

Személyes adatok: név, születési dátum, neptun kód, email cím (ezek kötelezően megadandó adatok)

Doktori képzés adatai: a hallgató doktori iskolája, témavezetője, a doktori képzés kezdete, a végzés várható éve, MTMT azonosító

 

I. bejelentkezés

A doktori.hu emailben küldi ki a belépéshez szükséges felhasználónevet és a hozzá tartozó jelszót. Ezekkel az adatokkal lehet első alkalommal belépni a rendszerbe (a belépési linket is tartalmazza az email).  Belépés után a jelszót meg kell változtatni, a felhasználónevet meg lehet változtatni.

II. személyi adatok kitöltése/módosítása:

- személyes adatok: születési dátum, oktatási azonosító

- elérhetőség: email cím, telefonszám, honlap cím adható meg, beállítható, hogy az elérhetőségek publikusan is megjelenjenek-e az adatbázisban

- profilkép feltöltése : a számítógépről képfile feltöltésével vagy a kép URL-jének megadásával tölthető fel a profilkép

- felhasználónév : itt lehet beállítani a felhasználónevet

- jelszó:  itt lehet a jelszót módosítani

III. tudományos adatok kitöltése:

- jelenlegi munkahelyek (akinek van)

- kutatás : a kutatási terület rövid leírása magyarul, angolul, tudományág kiválasztása

- közlemények : Itt lehet átemelni a közleményeket az MTMT-ből vagy kézi szerkesztéssel beírni (művészeti alkotások esetében)

 

Az átemelést elő kell készíteni az MTMT adattárban:

1. Belépés az adattárba
2. „Adatbevivő, szerkesztő oldal” kijelölése (jobb oldalon).
3. „Javítható szerzői lista” kiválasztása - ekkor egy új ablakban megjelennek a publikációk.
4. Minden jóváhagyott publikáció alatt van egy legördíthető menü: „megjelölés válogatott listához” , itt kell kiválasztani az „ODT/MAB” címkét. Az így megjelölt publikációk alatt megjelenik az ODT/MAB felirat. A feliratra rákattintva a kiválasztás megszűnik. Egy publikációt többféle címkével is megjelölhetünk (pl. OTKA, BOLYAI, stb.)
5. Válasszunk ki az átemelendő publikációkat
6. Ellenőrzés: az oldal tetején a „Válogatás” alatt található legördíthető menüben válasszuk ki az „ODT/MAB” címkét és a „Lista megjelenítése” gombra (jobb oldalon) kattintva megkapjuk az „ODT/MAB” címkével megjelölt publikációk listáját. Itt tudjuk ellenőrizni, hogy milyen publikációkat jelöltünk ki - ez lesz az a részlista, amit az ODT adatbázisba át tudunk majd emelni.


Előkészítés után folytatás a közlemények menüben:

- Közlemények átemelése publikációs adattárból kiválasztása

- Mycite adatok - itt lehet megadni az MTMT azonosítót, továbbá, ha a publikációkon használt szerzői név eltér az ODT adatbázisban használt névtől, akkor itt van lehetőség a szerzői név megadására is

- Közlemények importálása kiválasztása

- lista megnyitása importáláshoz - ODT/MAB kategória - kiválasztása

- megjelenik a publikációk listája, a lista alján ki kell választani a közlemények importálásának indítása szöveget

(Az adattárakból átemelt publikációs listában előfordulhat, hogy a közlemény azonosítója pirosan látszik, ha hiányzik az oldalszám vagy a kezdő oldal. A jelölt hiányosságot az adattárban tudjuk kijavítani.)

- Az importálás után a képernyő tetején megjelenik az üzenet, hogy hány publikációt sikerült átemelni. Az átemelt publikációkat a közlemények menüben látjuk.

 

- tudománymetriai adatok - a tudománymetriai adatokat is át kell emelni a publikációs adattárból

- Tudománymetriai adatok átemelése publikációs adattárból kiválasztása.

importálás kiválasztása

- Az importálás után a képernyő tetején megjelenik az üzenet, hogy a mentés sikerült.

 

Ha a "tudományos közlemény- és idézőlista címe (URL)" mezőt üresen hagyjuk, akkor a program automatikusan beírja az MTMT adattárban található tudományos közlemények és idézőik listájának elérhetőségét

 

 


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2015. XII. 17. 19:02:44
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )