Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Adatbevitel az ODT adatbázisba - illesztések a jogszabályi környezethez

A doktori adatbázis programjai most már az új doktori kormányrendeletnek és a MAB új határozatának   megfelelően működnek, és segítenek a MAB által jelenleg kért adatok pontos megadásában.

Kérjük, hogy a doktori iskolák adminisztrátorai ellenőrizzék az iskola adatait, a törzstagok, témakiírók és témavezetők pedig ellenőrizzék a saját adataikat, javítsák ha szükséges, és  mindenképpen újítsák meg az érvényességi nyilatkozatukat is.
Ellenőrzés/nyilatkozat: "Adataim frissek, és a valóságnak megfelelnek..." (az ellenőrzési oldalon alul).
 

A doktori iskola adatainak frissítését a MAB kérésére szeptember 30-ig kell elvégezni ( MAB útmutató a doktori iskolák számára).

- Törzstagoknál a közlemények és a tudománymetriai adatok bevitele, a tartalmi és formai kritériumoknak való megfelelés MAB elvárás.

- Törzstag emeritusok számára a közlemények és a tudománymetriai adatok bevitele nem kötelező. Kérjük azonban, hogy a többi adatukat ők is frissítsék.

- Témavezetőknek/Témakiíróknak a közlemények és a tudománymetriai adatok bevitele ahhoz szükséges, hogy a témakiírásuk és kellő részletességű adatlapjuk megjelenjen a doktori iskola nyilvános adatlapján. A közlemények jellegére vonatkozó változások (konferencia közlemények kizárása, társszerzők számának korlátozása) őket nem érintik, ezek kikerültek a szoftver-ellenőrzésből.

- Egy olyan oktató számára, aki egy doktori iskolánál sem törzstag/témavezető/témakiíró a közlemények és a tudománymetriai adatok bevitele nem kötelező. Kérjük azonban, hogy a többi adatukat ők is frissítsék és amennyiben több doktori iskolában oktatnak, adják meg, hogy melyik iskolához hány százalékban számítsuk be őket.

Az új jogszabály és új MAB határozat miatt a következő javításokra majdnem mindenkinél szükség lesz:

- az 5+5 válogatott közlemény listáját mindenki az MTMT-ből/BME PA-ból vegye át (törzstagoknál ez kötelező, témakiíróknál pedig a doktori iskola megfelelő akkreditációja érdekében erősen ajánlott), kivéve a művészeti tudományágakban, ahol továbbra is lehetőség van kézzel megadni a listát,

A 10 közlemény átemelését az MTMT/BME PA adatbázisban elő kell készíteni.

- a tudománymetriai adatokat javítani kell - további adatbázis alapján is be lehet írni, de legjobb a fentiekből átemelni,

- törzstagoknál legalább 1 (0,5+0,5) témavezetett, doktorált hallgatónak lennie kell,

- azok, akik több doktori iskolához tartoznak, megadhatják, hogy melyik doktori iskolához hány százalékban számítsuk be őket. A %-okat a jelenlegi hozzárendelések alapján ésszerűen becsült értékekkel kitöltöttük, megváltoztatni  a "témavezetés" menüpont alatt lehet,

- az új ellenőrzések után új érvényességi nyilatkozatot kell tenni,

- most már lehetőség van arckép feltöltésére is (ez nem kötelező, de nagyon ésszerű).

A jelzések a fenti jogszabályok alapján történnek, ezért kérjük, hogy bizonytalanság esetén először ezeket, illetve a programozott help funkciókat tekintsék meg.

Köszönjük az együttműködést!

 

 2023. X. 03.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2023. december 5-én, kedden 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2013. XII. 08. 18:07:56
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )