Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Az Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetsége (UNeECC) IV. Közgyűlése és Éves Konferenciája

2010. Európa Kulturális Fővárosában kerül megrendezésre.

A Pécsi Tudományegyetem kezdeményezésére megalapított Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetsége (University Network of the European Capitals of Culture - UNeECC ) az idei évben a Compostela Egyetemi Szövetséggel közösen szervezi meg IV. Közgyűlését és Éves Konferenciáját. A Konferencia idén Pécsett, 2010 egyik Európai Kulturális Fővárosában kerül megrendezésre, házigazdája a Pécsi Tudományegyetem lesz. A Konferencia az Európai Kulturális Főváros programsorozat részét képezi.

A 2010-es év a Szegénység és a Társadalmi Kirekesztettség Elleni Küzdelem Európai Éve, így a UNeECC Konferencia központi témája is ehhez igazodik, és az ’ Inclusion through Education and Culture ’ („Az oktatás és a kultúra szerepe a társadalmi kirekesztettség felszámolásában”) címet viseli.

Az egyetemi oktatók valamint a kultúra területein jártas európai szakemberek egyaránt képviseltetik magukat a múlt, jelen és a jövő Európai Kulturális Fővárosaiból, előadásokat tartva az alábbi 3 konferencia szekcióban:

1.       Harc a szegénység és a társadalmi kirekesztettség ellen

2.      Az Európai Kulturális Főváros Program értékelése a program 25 éves évfordulója alkalmából

3.       Az Európai Kulturális Főváros Program valamint az egyetemek szerepe a szegénység és a társadalmi kirekesztettség elleni harcban

A konferencia során 15 európai ország közel 50 előadója osztja meg véleményét, tapasztalatait a konferencia résztvevőkkel .Az Európa Kulturális Főváros program 25 éves évfordulójához kapcsolódva a konferencia alatt megtekinthető az Athéni Európa Kulturális Főváros Program Dokumentációs Központjának kiállítása, mely a program 25 évét mutatja be.

  UNeECC-Compostela Konferencia meghívott előadója Andor László , az Európai Bizottság Szociális és Foglalkoztatáspolitikai biztosa.

A mellékletben megtalálható a program és néhány hasznos információ a regisztrációról.

Információ és Regisztráció

Az online regisztráció a UNeECC honlapján keresztül történik. www.uneecc.org

A regisztráció határideje: 2010. szeptember 10.

További információk a konferenciáról megtalálhatók a UNeECC hivatalos honlapján. www.uneecc.org

Az Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetsége egy rendkívül dinamikusan fejlődő, fiatal egyetemi szervezet, mely a Pécsi Tudományegyetem kezdeményezésére alakult 2006-ban 15 alapító egyetem részvételével. Mára a Szövetségnek 52 tagegyeteme van Európa 21 országából. Az európai szövetség titkársága a Pécsi Tudományegyetemen működik.


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2010. IX. 05. 14:10:44
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )