Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Az ODT Díszoklevelének adományozási rendjéről

Az ODT 213/2008. (XII. 12.) határozata

 

A Díszoklevelet olyan személynek adományozza az Országos Doktori Tanács, aki hosszú időszakon keresztül szolgálta a magyarországi doktorképzés ügyét, jelentősen hozzájárult a doktorképzés rendszerének kiépítéséhez, valamint a képzés minőségének fenntartásához és fejlesztéséhez, és hatása túllépte saját egyetemét.

A Díszoklevelet évente legfeljebb egy ilyen személy kaphatja, de mert az elismerés rendkívüli, nem szükséges minden évben előterjesztést tenni.

A kitüntetett személyére az ODT legalább két tagja tesz javaslatot, írásban, a jelölt érdemeinek 1-2 oldalas bemutatásával.

Csak olyan személy javasolható, aki nem tölt be vezető pozíciót a felsőoktatás valamely országos irányító szervezetében.

Az ODT tagjai közül minden évben, az ODT évi első ülésén megválasztja azt a 3-5 főből álló kuratóriumot, amely a jelölteket értékeli és több jelölt esetén rangsorolja, illetve maga is javasolhat kitüntetendő személyeket. A kuratórium vezetője az ODT elnöke vagy elnökhelyettese.

A kuratórium kitüntetési javaslatát az adott év kitüntetés átadására kijelölt ünnepi ülése előtti ülés valmelyikén terjeszti elő. A kuratórium előterjesztése alapján a Díszoklevél odaítéléséről az ODT tagsága dönt, titkos szavazással; a Díszoklevél elnyeréséhez kétharmadot meghaladó támogatottság szükséges.

 


 
nyomtatás utolsó módosítás: 2008. XII. 27. 16:53:36
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )