Login
 Forum
 
 
How to make corrections in your page (Help in Hungarian)

Útmutató oktatóknak az ODT adatbázis használatához

I. bejelentkezés

Elvileg mindenki kap emailben egy felhasználónevet és jelszót a doktori.hu-tól. Ezekkel az adatokkal lehet első alkalommal belépni a rendszerbe (a belépési linket is tartalmazza az email). Belépés után a jelszót meg kell változtatni, a felhasználónevet meg lehet (érdemes egy könnyen megjegyezhető felhasználónévre változtatni a kapott nevet).

/ Elfelejtett belépési adatok esetén üzenetet lehet küldeni a doktori iskola adminisztrátorának (www.doktori.hu/doktori iskolák/saját doktori iskola/doktori iskola adminisztrációjának koordinátora/üzenetküldés) /

Ezután a bal oldali személy menüben kell sorban kitölteni az adatokat. (A IV. pontban felsorolt ellenőrzést többször is elvégezhetjük az adatok kitöltése során, így közben is látjuk, hogy minden szükséges adatot beírtunk-e)

II. személyi adatok kitöltése:

- személyes adatok

- elérhetőség (a telefonszámot is meg kell adni)

- profilkép feltöltése

- itt lehet beállítani a felhasználónevet illetve jelszót módosítani

III. tudományos adatok kitöltése:

- fokozat,cím

- jelenlegi munkahelyek

- témavezetés - itt lehet megadni a témavezetéssel kapcsolatos számszerű adatokat (hány témavezetett hallgatója volt, hányan szereztek ebből abszolutóriumot, hányan fokozatot)

   azok, akik több doktori iskolához tartoznak, itt adhatják meg, hogy melyik doktori iskolához hány százalékban számítsuk be őket

- témavezetés/hallgatók : itt lehet megadni azoknak a hallgatóknak a nevét, akiknek témavezetője volt

- kutatás - a kutatási terület rövid leírása magyarul, angolul, tudományág kiválasztása

- közlemények - 10 publikáció, 5 az utóbbi 5 évből legyen

Mivel itt a reprezentatív közleményeinket adjuk meg, csak a saját írásaink megfelelők, az általunk szerkesztett kötetek, általunk fordított cikkek nem (kivétel: fordítás klasszikus nyelvből).

 

Közlemények átemelése valamelyik publikációs adattárból (BME PA vagy MTMT).

Az átemelést elő kell készíteni:
 

1. Belépés az adattárba
2. „Adatbevivő, szerkesztő oldal” kijelölése (jobb oldalon).
3. „Javítható szerzői lista” kiválasztása - ekkor egy új ablakban megjelennek a publikációk.
4. Minden jóváhagyott publikáció alatt van egy legördíthető menü: „megjelölés válogatott listához” , itt kell kiválasztani az „ODT/MAB” címkét. Az így megjelölt publikációk alatt megjelenik az ODT/MAB felirat. A feliratra rákattintva a kiválasztás megszűnik. Egy publikációt többféle címkével is megjelölhetünk (pl. OTKA, BOLYAI, stb.)
5. Válasszunk ki pontosan 10 átemelendő publikációt.
6. Ellenőrzés: az oldal tetején a „Válogatás” alatt található legördíthető menüben válasszuk ki az „ODT/MAB” címkét és a „Lista megjelenítése” gombra (jobb oldalon) kattintva megkapjuk az „ODT/MAB” címkével megjelölt publikációk listáját. Itt tudjuk ellenőrizni, hogy milyen publikációkat jelöltünk ki - ez lesz az a részlista, amit az ODT adatbázisba át tudunk majd emelni.


 

Előkészítés után folytatás a közlemények menüben:

1. "Közlemények átemelése publikációs adattárból" kiválasztása

2. Mycite adatok - első alkalommal ki kell választani a publikációs adattárat, beírni a köztestületi azonosítót és elmenteni az adatokat .

3. "Közlemények importálása" kiválasztása

4. "lista megnyitása importáláshoz" - ODT/MAB kategória

5. megjelenik a 10 publikációból álló lista, a lista alján ki kell választani a "közlemények importálásának indítását"

(Az adattárakból átemelt tízes publikációlistákban a MAB szerint nem megfelelő publikációknál a típus pirosan látszik. Ez nem feltétlenül a publikáció minősítése: lehet, hogy egyszerűen nincs minden adat kitöltve. Különösen gyakori, hogy a "Besorolás" (altípus) hiányzik, mert az adattárak kitöltésénél ez jelenleg még nem előírás, vagy hiányzik az oldalszám vagy a kezdő oldal. A jelölt hiányosságokat az adattárban tudjuk kijavítani.)

 

A Konferenciaközlemények, a több mint 15 szerzős közlemények is pirossal jelennek meg ebben a listában. A korlátozás csak a törzstagokra vonatkozik, aki sehol sem törzstag (továbbá nem doktori tanács tag vagy nem tagja habilitációs bizottságnak), az importálás előtt kattintson rá a "módosító gomb témavezetői lista esetén" feliratra, így a program engedni fogja ezeknek a közleményeknek is az importálását.

 

6. Az importálás után a képernyő tetején megjelenik az üzenet, hogy hány publikációt sikerült átemelni. Az átemelt publikációkat a közlemények menüben látjuk.

 

- tudománymetriai adatok - ezeket is emeljük át a publikációs adattárból

1. "Tudománymetriai adatok átemelése publikációs adattárból" kiválasztása.

2. "importálás" kiválasztása

3. "mentés módosításként" - az adatok elmentése

Ha a "tudományos közlemény- és idézőlista címe (URL)" mezőt üresen hagyjuk, akkor a program automatikusan beírja az MTMT/BME PA adattárban található tudományos közlemények és idézőik listájának elérhetőségét

IV. Ellenőrzés

Ebben a menüben ellenőrizhetjük, hogy minden adatunk rendben van-e. Lehetőségünk van törzstagi, témavezetői és oktatói ellenőrzésre. "Az ellenőrzés eredménye" szöveg alatt sorolja fel a program azokat a hiányosságokat, amiket mindenképpen javítanunk kell. Ha minden rendben van, akkor az "Adatai teljesek a törzstagi/témavezetői/oktatói megfeleltetéshez" üzenetet kapjuk.

 

V. ellenőrzés/nyilatkozat

Itt kell nyilatkozni az adatok hitelességéről a "A nyilatkozatot elfogadom" kiválasztásával.

 

 

 


 
print last modified: 2019. III. 17. 11:29:08
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )