Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Felülvizsgálati eredmények

 

A MAB felülvizsgálatának eredményeképpen eddig 157 doktori iskola és 2216 törzstag vonatkozásában született MAB határozat. A határozat alapján a döntés minden esetben

·         megfelel ,

·         feltételesen megfelel , vagy

·         nem felel meg lehet.

 

A határozatok tartalmának megjelenése a doktori adatbázisban:

1.        Nyilvánosság számára

·         Törzstagjelöltekről született értékelések, azok határozati száma, kelte és érvényessége ismerhető meg a törzstagok személyi adatlapján. A megfelelést a MAB színes, míg a feltételes megfelelést a MAB szürke logója emeli ki a személyi adatlapokon. A határozat részletes indokai nem nyilvánosak, azokat az érintett, valamint doktori iskolája vezetője és adminisztrátora olvashatja az adatbázisban. A törzstagok listáján szereplő azon személyekről (109 fő 11 doktori iskolában), akik adatlapján MAB határozat most nem jelenik meg, még nem született határozat.

·         Doktori iskolákról született döntések, azok határozati száma, kelte és érvényessége közvetlenül megjelenik a doktori iskolák adatlapján. A MAB határozat ( megfelel / feltételesen megfelel / nem felel meg ) mint aktív link megjeleníti a doktori iskola minősítésének részleteit is, amely a döntés komponenseit és azok indoklásait is tartalmazza. (Ezen összegzés ek két oldala A /4 lapra nyomtathatóak.) A megfelelést a MAB színes, míg a feltétese megfelelést a MAB szürke logója emeli ki a doktori iskolák adatlapjain.

 

2.       Törzstagok számára

·         Törzstagságról alkotott MAB határozat részleteit, indoklásait tartalmazó összegzés a belépés után a személy menüben elérhető tanúsítvány (TT) pontban érhető el. Ha nincs ilyen menüpont, akkor egyelőre nincs hatályos MAB határozat, és a nyilvános adatlapon sem jelenik meg arra utalás.

·         Doktori iskoláról adott MAB határozat összegzés e az iménti alatt: tanúsítvány (DI) pontban is elérhető a nyilvánosság számára biztosított lehetőségen kívül - amennyiben hatályos döntés van.

 

3.       Doktori iskolák vezetői és adminisztrátorai számára

·         Törzstagságról alkotott MAB határozat nyilvánosság számára megismerhető adatain felüli részleteit, indoklásait tartalmazó összegzés elérési útja: a belépés után az áttekintés menüpontban megjelenő kimutatás megfelel? oszlopában láthatóak a megfelelés minősítései, s azokon keresztül érhetőek el a részletet tartalmazó összegzés. Fontos: a személyekre vonatkozó döntés részletei az érintett hozzájárulása nélkül harmadik személlyel nem ismertethetők meg. Ha az oszlopban csak gondolatjel szerepel, akkor az adott személyről nem született még döntés.   

·         Doktori iskoláról hozott MAB határozat összegzése , mint a doktori iskola bármely törzstagja számára a tanúsítvány (DI) pontban is elérhető - a nyilvánosság számára biztosított lehetőségen túl.

 

4.       Rektorok, EDT-elnökök és intézményi koordinátorok számára

·         Törzstagságról alkotott MAB határozat nyilvánosság számára megismerhető adatain felüli részleteit, indoklásait csak az érintett, valamint a helyzetkép indokolt megismerése céljából az iskola vezetője és technikai okokból adminisztrátora ismerheti meg. A nyilvános felületeken látható információkon túl az egyetem vezetői is csak közvetlenül az érintettől kaphatnak információt.   

·         Doktori iskolákról adott MAB határozatok

·         rektorok számára: intézményem

·         EDT-elnök számára: doktori iskoláim

·         Intézményi koordinátoroknak: áttekintés

menüpontban elérhető kimutatás megfelel? oszlopában tekinthetőek át, illetve azok komponenseit és indoklásait tartalmazó összegzések az itt olvasható minősítésen keresztül elérhetőek el.

 

Ezen helyeken elérhető eredmények és a helyzet értelmezésével, valamint a 2009. évi eljárással kapcsolatos fontos információkat tartalmaz a MAB elnökének 2008. III. 31-i körlevele .

 

Kérünk minden oktatót , hogy esetleges kérdéseikkel mint mindig, doktori iskolájuk adminisztrátorához forduljanak , akik szükség esetén a szokásos úton kapnak segítséget és információt az Önök tájékoztatásához.

 

 

Csizmadia József

 

 2022. X. 05.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2022. december 2-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2008. III. 31. 21:32:36
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )