Bejelentkezés
 Fórum
 
 
A Szent István Egyetem aktuális témakiírásai
A Szent István Egyetem aktuális témakiírásai

témavezető

kutatási téma

jelentkezési határidő

helyszín (magyar oldal)
Kappel NoémiEffect of mycorrhiza inoculation on physiological, biochemical and molecular mechanisms of salinity stress tolerance of grafted eggplant2018-05-31ZGT
Pap ZoltánThe effect of the mycorrhiza inoculation on physiological, biochemical and molecular mechanisms of drought stress tolerance in case of grafted tomatoes.2018-03-15ZGT
Baranyai LászlóRapid quality assessment of bakery products using machine vision2018-01-25SZIU
Mohácsiné Farkas Csilla
Kiskó Gabriella
New decontamination methods for reduction of microbiological risk of raw vegetables and fruits2018-01-31SZIU
Nguyen Duc Quang
Bujna Erika
Development of fortified drinks from plant matrices2018-01-31SZIU
Simon MariannaUrban transformation and urban heritage2018-05-31SZIU
Baranyai László
Kókai Zoltán
Evaluation of effect of ohmic heating on sensory properties of food2018-01-30SZIE
Biró Borbála
Bozó László
A környezeti tényezők és a talajállapot közötti összefüggések települési környezetben2018-05-31SZIE
Boromisza ZsomborA tájesztétikai szempontok és turisztikai, rekreációs hasznosíthatóság jelentőségének vizsgálata rehabilitált vízpartok esetében.2018-05-31SZIE
Bősze ZsuzsannaNyúlmodellek előállítása célzott génkiütéssel a NADPH oxidáz fehérje család tagjainak az emberi szervezet működésében játszott differenciált funkcióinak vizsgálatára2018-05-31SZIE
Eplényi AnnaMűvészi tereprendezés és felszínplasztikák szerepe a kortárs tájépítészeti téralakításban2018-05-31SZIE
Eplényi AnnaTájmintázatok és tájkarakterelemek imitációi és narratívái a kortárs tájépítészetben2018-05-31SZIE
Fatsar KristófA hitelességet megalapozó digitális technikák a történeti kertek műemléki helyreállításának szolgálatában2018-05-31SZIE
Fodor Marietta
Gere Attila
Tartós sütőipari snack termékek valamint élvezeti cikkek vizsgálata roncsolás mentes analitikai – valamint érzékszervi módszerekkel2018-01-31SZIE
Gaál MártaMezőgazdasági potenciál és alkalmazkodási képesség vizsgálata2018-05-31SZIE
Hubayné Horváth Nóra KrisztinaUradalmi tájgazdálkodás tájalakító hatása Magyarországon a dualizmus időszakában2018-05-31SZIE
Hufnagel LeventeKörnyezeti állapotértékelés és biodiverzitás-elemzés alkalmazása a klímaváltozás indikációjában2018-05-31SZIE
Hufnagel LeventeAdaptációs stratégiák ökológiai összeomlások esetén, különös tekintettel a klímaváltozás tájszintű hatásaira2018-05-31SZIE
Hufnagel LeventeFöldhasználat optimalizálása klímaváltozáshoz való alkalmazkodás céljából, globális és regionális skálaszinteken2018-05-31SZIE
Hufnagel LeventeKözösségökológiai jelenségek tájszintű elemzésének módszertani kérdései, különös tekintettel az élővilág-védelmi bioindikációra és a klímahatások értékelésére2018-05-31SZIE
Marczika Andrásné Sörös CsillaMikotoxinok és azok transzformációs módosulatainak vizsgálata takarmány és élelmiszer mátrixokban HPLC-MS módszerekkel2018-01-31SZIE
Marczika Andrásné Sörös CsillaPeszticidek metabolomikai vizsgálata HPLC-MS módszerekkel2018-01-25SZIE
Mohácsiné Farkas Csilla
Kiskó Gabriella
Nyersen fogyasztott zöldségek és gyümölcsök mikrobiológiai kockázatának csökkentése új dekontaminálási eljárásokkal2018-01-31SZIE
Papp István
Szegő Anita
Analysis of factors leading to salt stress tolerance of cucumber genotypes2018-05-31SZIE
Papp István
Szegő Anita
Uborka abiotikus stressztűrési mechanizmusok vizsgálata2018-02-01SZIE
Papp István
Szegő Anita
Hőmérsékleti és szárazság stressz tolerancia mechanizmusok vizsgálata2018-02-02SZIE
Simon MariannaA városok alakulása és az épített örökség2018-05-31SZIE
Simonné Sarkadi LiviaBiológiailag aktív komponensek vizsgálata2018-01-31SZIE
Sipos LászlóPszichofizikai válaszok integrálása élelmiszerek érzékszervi minősítési rendszereibe2018-01-31SZIE
Somogyi LászlóAntioxidáns kölcsönhatások vizsgálata gyümölcs-olajosmag rendszerekben2018-01-25SZIE
Stégerné Máté MónikaHomoktövis fajták élelmiszeripari céltermékekké történő kiválasztására irányuló kutatások2018-06-30SZIE
Stégerné Máté MónikaFekete bodza fajták élelmiszeripari színezékként történő felhasználásukra irányuló kutatásai2018-06-30SZIE
Szabó LajosA bor nemzetközi kereskedelme2018-05-30SZIE
Szabó LajosA határmenti régió szerepe a turizmusban2018-05-30SZIE
Boromisza ZsomborÖkoturisztikai fejlesztések tájbaillesztésének elvei, tájjellegre / tájkarakterre, tájképre gyakorolt hatásaik értékelése2018-05-31DLPR

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )