Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Habilitáció
 
Az Evangélikus Hittudományi Egyetem
tisztelettel meghívja Önt

Kovács Ábrahám
habilitációs előadására.


Az oktatási előadás

MEGHÍVÓ

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében, mint intézményünk habilitált doktorát és az intézményi DHT tagját tisztelettel meghívom
Kovács Ábrahám
egyetemi adjunktus
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
habilitációs eljárására,

2011. április 6-án, szerdán, amelynek menete a következő:
14,00-15,00: A habilitációs értekezés formális elfogadása után tudományos kollokvium a habilitációs értekezés témájáról: „Hitvédelem és egyháziasság: A debreceni új ortodoxia vitája a liberális teológiával” Meghívást kapnak az EHE habilitáltjai.

15,15-16,00: „The Theological Impact of the Scottish Reformed Theology on the New Orthodoxy of Debrecen” Angol nyelvű nyilvános előadás.

16,15-17,00: „Változó vagy megmaradó világszemlélet? Ballagi Mór teológiai felfogásának stádiumai a késő reformkori zsidóságtól a protestáns liberalizmusig” Magyar nyelvű nyilvános előadás.

A nyilvános előadásokkal kapcsolatos hallgatói kérdésekre, észrevételekre a második előadás után van (rövid) lehetőség, majd a HBB döntéshozatalra visszavonul és döntését kihirdeti.
A habilitációs értekezés egy példánya a meghívottak részére betekintésre a könyvtárban rendelkezésre áll.
Örülnék, ha el tudna jönni és a tudományos kollokviumon is részt tudna venni.

Budapest, 2011. március 22.
Tisztelettel:

Csepregi Zoltán 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )