Login
 Forum
 
 
Habilitation
 
The Evangelical-Lutheran Theological University, Budapest
cordially invites You

to the habilitation presentation of
Kovács Ábrahám.


Educational lecture

MEGHÍVÓ

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében, mint intézményünk habilitált doktorát és az intézményi DHT tagját tisztelettel meghívom
Kovács Ábrahám
egyetemi adjunktus
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
habilitációs eljárására,

2011. április 6-án, szerdán, amelynek menete a következő:
14,00-15,00: A habilitációs értekezés formális elfogadása után tudományos kollokvium a habilitációs értekezés témájáról: „Hitvédelem és egyháziasság: A debreceni új ortodoxia vitája a liberális teológiával” Meghívást kapnak az EHE habilitáltjai.

15,15-16,00: „The Theological Impact of the Scottish Reformed Theology on the New Orthodoxy of Debrecen” Angol nyelvű nyilvános előadás.

16,15-17,00: „Változó vagy megmaradó világszemlélet? Ballagi Mór teológiai felfogásának stádiumai a késő reformkori zsidóságtól a protestáns liberalizmusig” Magyar nyelvű nyilvános előadás.

A nyilvános előadásokkal kapcsolatos hallgatói kérdésekre, észrevételekre a második előadás után van (rövid) lehetőség, majd a HBB döntéshozatalra visszavonul és döntését kihirdeti.
A habilitációs értekezés egy példánya a meghívottak részére betekintésre a könyvtárban rendelkezésre áll.
Örülnék, ha el tudna jönni és a tudományos kollokviumon is részt tudna venni.

Budapest, 2011. március 22.
Tisztelettel:

Csepregi Zoltán (to be translated) 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )