Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
A befektetések módszertani sajátosságainak elemzése és az egyes területek kapcsolódási rendszerének feltárása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szent István Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola

témavezető: Bárczi Judit
helyszín (magyar oldal): SZIE
helyszín rövidítés: SZIE


A kutatási téma leírása:

A magyarországi tőkepiac már eljutott arra a fejlettségi szintre, amely már lehetővé és szükségszerűvé teszi a módszertani fejlesztések, és összehasonlító elemzések elvégzését. A tőzsde belső működési mechanizmusának módszertani fejlesztése, a kialakítható befektetői stratégiák figyelembe vételével alakítható ki. Az alkalmazott módszertan összefüggést mutat a nyilvános kibocsátások és a kibocsátók tőzsdei szereplésének elemzésével és értékelésével. A befektetési stratégia kialakításához nemzetközi összehasonlításokat szükséges végezni, és az eredményekből - az eltérő piaci körülményeket figyelembe véve - következtetéseket levonni.
A befektetői kör azonosításával, a befektetés motívumainak vizsgálatával, - a meglévő eszköztár felhasználásával a módszertani elemek párosításával részletesebb vizsgálat végezhető, valamint a területek közötti kapcsolódási pontok jól elemezhetők. A befektetések elemzésénél szükséges működési és pénzügyi kockázatok feltárása, kockázattérképek és a portfólió kapcsolatrendszerek tényezőinek meghatározása és egymásra való kölcsönhatásuk elemzése.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2015-06-02

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )