Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Barcza Zoltán
A gyepek szénmérlegének modellezése Európában

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Eötvös Loránd Tudományegyetem
környezettudományok
Környezettudományi Doktori Iskola

témavezető: Barcza Zoltán
helyszín (magyar oldal): TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet
helyszín rövidítés: FFI


A kutatási téma leírása:

Jelenlegi ismereteink szerint a globális klímaváltozást az üvegházhatású gázok légköri feldúsulása okozza. Az üvegházhatású gázok (elsõsorban a szén-dioxid) légköri mérlegének mérése és modellezése ezért alapvetõ fontosságú a klímaváltozás jövõbeni hatásainak becsléséhez. A doktori téma célja az európai gyepes területek szerepének vizsgálata a lérköri szén-dioxid ciklus szempontjából. A munka során a Biome-BGC MuSo modell legújabb verziójának segítségével, különbözõ meteorológiai adatforrások alapján vizsgáljuk az európai gyepek szénmérlegét. A modell figyelembe tudja venni az emberi beavatkozás hatását, ezért kiemelt szerepe van a különbözõ mûvelési módok hatásának elemzése az eredményekre.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2015-05-29


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )