Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kékesi Tamás
Az elektrolitos ónraffinálás hatékonyságának fejlesztése különleges elektrolizáló rendszerek kidolgozása, valamint az elektródfolyamatok folyamatos regisztrálása és ...

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
anyagtudományok és technológiák
Kerpely Antal Anyagtudományok és -technológiák Doktori Iskola

témavezető: Kékesi Tamás
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Metallurgiai és Öntészeti Intézet
helyszín rövidítés: MEMAK


A kutatási téma leírása:

Elsősorban a modern elektronikai ipar számára fontos nagytisztaságú fémek előállítását célozzuk kis méretekben is gazdaságos, kevés beruházással is megvalósítható hidro-elektrometallurgiai módszerekkel. A kémiai, vagy anódos oldással előállított vizes oldatot szelektív ioncserés és/vagy precipitációs módszerrel lehet tisztítani. A nagy tisztaságú fém kinyerhető közvetlen elektrolízissel, illetve bepárlást követő hidrogénes redukció útján. A kapott fémet a felhasználás, illetve az anyagvizsgálat céljára megfelelő fizikai forma eléréséig tovább kell kezelni. A folyamatok tervezését egyensúlyi és kinetikai vizsgálatok alapozzák meg. Az eljárás hatékonyságát a vizes közegben végzett elválasztások és a redukció feltételeinek az optimalizálásával kell növelni.

előírt nyelvtudás: középfokú nyelvvizsga
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2014-06-14

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )