Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Csaba Bagyinka
Redox fehérjék tulajdonságainak vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
biology
Doctoral School of Biology

Thesis supervisor: Csaba Bagyinka
Location of studies (in Hungarian): MTA SZBK
Abbreviation of location of studies: SZBK


Description of the research topic:

A csoportban a Thiocapsa roseopersicina bíbor, fotoszintetizáló kénbaktériumból izolálunk különböző redox fehérjéket és enzimeket és jellemzzük különböző spektroszkópiai módszerekkel (CD, FTIR, UV-VIS, EPR, stb.). A kutatás egyik fő objektuma a hidrogenáz enzim, melynek autokatalitikus és oszcilláló reakcióit tanulmányozzuk és modellezzük. Alapvető fontosságú a fehérje előállítása, tisztítása és a mért kísérleti eredmények modellbe foglalása.
A munka célja továbbá fotoszintetikus reakciócentrum előállítása és kristályosítása bíbor kénbaktériumokból, melyek reakciócentruma még nem ismert. A kristályosítás kooperációban történik.
további elvárások:
Az ideális jelölt ismeri baktériumok nevelését, a különböző fehérjetisztítási módszereket, jártas a felsorolt spektroszkópiai módszerekben, képes matematikai modelleket felállítani, azokat megoldani és paramétereit meghatározni a kísérleti eredmények alapján. Ha nem, akkor képes a megtanulására.
Ismeri a mikrobiológiai módszereket, a fotoszintetikus baktériumok nevelését, használt már átfolyós fermentort, tudja üzemeltetni. Ismeri a különböző elválasztási módszereket, sterilen tud dolgozni. Képes elsajátítani a kristályosítási módszereket és alkotóan alkalmazni.

Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2014-12-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )