Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Molnár Sándor
Nagysebességű forgalom emulálása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
informatikai tudományok
Informatikai Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Molnár Sándor
helyszín (magyar oldal): Távközlési és Médiainformatikai Tanszék
helyszín rövidítés: TMIT


A kutatási téma leírása:

Az egyre növekvő kapacitású hálózatainkon egyre nagyobb mennyiségű forgalmat továbbítunk. A forgalom pontos ismerete és annak valósághű reprodukálása rendkívül fontos a hálózatok forgalmi tervezése és teljesítményelemzése szempontjából. A valós forgalmi mérések jogvédelmi és egyéb okokból nem használhatóak fel ilyen célra. A kutatás fő célkitűzése egy olyan módszer kidolgozása melynek segítségével valósághű és mégis mesterségesen generált nagysebességű (pl. több ezer felhasználó forgalmát tartalmazó) forgalmat tudunk előállítani.
A témát választó doktorandusz feladata a tématerület eredményeinek megismerése és az említett célt megvalósító módszerek megvalósítási lehetőségeinek megvizsgálása, valamint azok összehasonlító elemzése után egy kiválasztott módszer kidolgozása, megvalósítása. A feladat tartalmaz analitikus, szimulációs és esetleg laboratóriumi teszthálózatban való elemzési feladatokat is.

Kutatási feladatok:
- A forgalomgenerálási és emulálási módszerek elemzése.
- A felhasználói viselkedés elemzése.
- Megvalósítási alternatívák kidolgozása és összehasonlító elemzése.
- Forgalomemuláló módszer kidolgozása.
- A javasolt megoldás elemzése.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2012-01-06

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )