Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Soós Mihály
A sportmarketing eszközeinek fogyasztókra gyakorolt hatásának vizsgálata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

témavezető: Soós Mihály
helyszín (magyar oldal): Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
helyszín rövidítés: DEGTK


A kutatási téma leírása:

Mára elképzelhetetlenné vált, hogy egy nagyobb sportesemény, márka ne legyen köthető legalább egy híres, vagy az adott sportágban népszerű személyhez. A sportmarketing a sport világában zajló reklámozási akciókkal igyekszik vonzani az fogyasztókat és javítani a márkanevet. Egyre inkább használt stratégia, mert a fogyasztó úgy érzi, azonosul egy csapattal vagy egy sporttal, és könnyebb értékesíteni egy adott terméket, vagy szolgáltatást. A sportmarketing célja az új fogyasztók bevonzása és a vállalat arculatának javítása, a brand értékének növelése. A sportágak sokszínűsége miatt számos lehetőséget rejt magában, mivel sokféle sporttípus létezik és különbözőek a társadalomra gyakorolt hatásaik. A sport általában egy bizonyos közösséghez, intézményhez tartozás érzésével jár együtt, így ennek köszönhetően a potenciális fogyasztók közelebb kerülhetnek ahhoz a csapathoz, vagy sporthoz, amelyért rajonganak. A kutatás célkitűzése ez alapján meghatározni és differenciálni a lakosság fogyasztási szokásait, viselkedését, valamint megvizsgálni, hogy milyen különbségek figyelhetőek meg közvetlenül a sportok fogyasztóinak szánt sporttermékek- és szolgáltatások értékesítése és a piaci termékek, szolgáltatások értékesítése között, ahol a sportot, mint promóciós eszközt használják. A kutatás végére megismerhető, hogy a sportmarketing eszközei milyen módon befolyásolják a fogyasztók preferenciáit.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2022-08-31


2022. X. 05.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2022. december 2-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )