Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Imre Fertő
A kézműves sör közgazdasági perspektívái

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Kaposvár
business and management
Doctoral School of Management and Organizational Science

Thesis supervisor: Imre Fertő
Location of studies (in Hungarian): Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem
Abbreviation of location of studies: MATE


Description of the research topic:

A söripart általában olyan ágazatnak tekintik, ahol a technológia standard (évszázadok óta alig változott), ráadásul nemzetközi szinten a vállalati felvásárlásoknak köszönhetően 3-4 nagy multinacionális vállalat uralja piacot. A fenti jellemzők ellenére az elmúlt évtizedben egy meglepő jelenségnek lehetünk a tanúi. A söriparban világszerte nagyszámban megjelentek ugyanis a viszonylag kiskapacitású házi sörfőzdék. Noha ezek a piaci szereplők nem veszélyeztetik a domináns vállalatok pozícióját, mégis joggal merül fel a kérdés, hogy a globalizáció korában miképpen lehetséges a házi sörfőzdéknek ez a reneszánsza. A kutatás azt vizsgálja, hogy milyen tényezők magyarázzák a kézműves sörfőzdék felbukkanását mind keresleti, mind kínálati oldalról. Mennyiben van szó egy buborékról, vagy egy tartósabb jelenséggel állunk szemben.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2021-05-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )