Thesis supervisor: Imre Fertő
Location of studies (in Hungarian): Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Abbreviation of location of studies: MATE
Description of the research topic:
A söripart általában olyan ágazatnak tekintik, ahol a technológia standard (évszázadok óta alig változott), ráadásul nemzetközi szinten a vállalati felvásárlásoknak köszönhetően 3-4 nagy multinacionális vállalat uralja piacot. A fenti jellemzők ellenére az elmúlt évtizedben egy meglepő jelenségnek lehetünk a tanúi. A söriparban világszerte nagyszámban megjelentek ugyanis a viszonylag kiskapacitású házi sörfőzdék. Noha ezek a piaci szereplők nem veszélyeztetik a domináns vállalatok pozícióját, mégis joggal merül fel a kérdés, hogy a globalizáció korában miképpen lehetséges a házi sörfőzdéknek ez a reneszánsza. A kutatás azt vizsgálja, hogy milyen tényezők magyarázzák a kézműves sörfőzdék felbukkanását mind keresleti, mind kínálati oldalról. Mennyiben van szó egy buborékról, vagy egy tartósabb jelenséggel állunk szemben.
Required language skills: angol Number of students who can be accepted: 1
Deadline for application: 2021-05-31
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).