Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Sütőolajok technofuncionalitásának vizsgálata, megnövelt antioxidáns-tartalom mellett

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Katalin Badakné Kerti
Location of studies (in Hungarian): Gabona és Iparnövények Tanszék
Abbreviation of location of studies: GIT


Description of the research topic:

A snacktermékek gyártása során használt zsiradékokkal szembeni követelmény a hőtolerancia (magas oxidációs stabilitás), gazdaságosság, semleges íz és illat. A zsiradékok cseréje során kritikus kérdés,hogy a bármilyen okból történő csere után a vásárló ne érezze annak hatását a megszokott snacktermék fogyasztása során. A kutatás azon kritikus pontok vizsgálatára terjed ki, aminek során a sütőolajok kiválthatósága tudományos tesztekkel alátámasztást nyerhet (oxidácisó stabilitás-vizsgálatok megnövelt antioxidáns-tartalom mellett, valamint a sütött termékek vizsgálatai)


Deadline for application: 2020-12-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )