témavezető: Diósi Gerda
helyszín (magyar oldal): Debreceni Egyetem helyszín rövidítés: DE
A kutatási téma leírása:
A sörgyártás során keletkező inaktív maláta, sörtörköly melléktermékként jelentkező anyag, amely magas rosttartalommal, alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik. Élelmiszerdúsítási lehetőséget tekintve főként szép korúak, de egyes speciális étrendeket fogyasztók számára javasolt a magas rostbevitel. Termék fejlesztés során számos esetben az alaptermék összetételének módosítása technológiai módosítással is jár. A rostok hidratációját tekintve az elkészítési mód, egyéb összetevők arányának módosítását vonja magával.
felvehető hallgatók száma: 1
Jelentkezési határidő: 2020-08-15
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).