Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Sörtörköly, mint magas rost tartalmú melléktermék hasznosítási lehetőségi az élelmiszeriparban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
élelmiszertudományok
Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Diósi Gerda
helyszín (magyar oldal): Debreceni Egyetem
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A sörgyártás során keletkező inaktív maláta, sörtörköly melléktermékként jelentkező anyag, amely magas rosttartalommal, alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik. Élelmiszerdúsítási lehetőséget tekintve főként szép korúak, de egyes speciális étrendeket fogyasztók számára javasolt a magas rostbevitel. Termék fejlesztés során számos esetben az alaptermék összetételének módosítása technológiai módosítással is jár. A rostok hidratációját tekintve az elkészítési mód, egyéb összetevők arányának módosítását vonja magával.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2020-08-15


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )