Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
István András
A képzők képzésének paradigmái: a tanuló szervezet megközelítés

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
educational sciences
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: István András
Location of studies (in Hungarian): "Oktatás és Társadalom" Neveléstudományi Doktori Iskola
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

Az oktatási-nevelési folyamatban a képzők „formában tartása”, a képzőkkel (tanárokkal, oktatókkal, stb.) való folyamatos foglalkozás, a tréningek alkalmazása hozzájárulhat mind a szakmai, mind pedig a mentális „fittséghez”. A folyamatos önismeret és önvizsgálat, az önfejlődés igénye olyan folyamatokat generál, amelyek a tanuló szervezetben mind a szervezet jelenlegi tagjai számára mintát adnak, mind pedig az új tagok számára is követendő pályát jelölnek ki (értékek és magatartások). E fejlesztések megakadályozzák, illetve csökkentik a burnout (kiégés) kialakulásának lehetőségét, a szervezeti kultúrára, a munkahelyi légkörre és a szervezet tagjainak személyiségére is jótékony hatással lehetnek.
Olyan hallgatók jelentkezését várom, akik a fenti témában szívesen vennének részt alkalmazott neveléstudományi és pszichológiai kutatásokban.

Further requirements: 
Olyan hallgatók jelentkezését várom, akik szeretnének szervezetfejlesztési és kultúrakutatási kérdésekkel foglalkozni neveléstudományi megközelítésben.


Deadline for application: 2020-11-20

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )