Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Rajkó Róbert
Konvex geometriai/lineáris algebrai algoritmusok alkalmazás-orientált fejlesztése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Rajkó Róbert
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A kemometria definíciója szerint a kémiai és analitikai kémiai információ kémiai (vagy társtudo-mányi) mérési adatokból történő optimális kinyeréséhez szükséges matematikai statisztikai, lineáris algebrai, konvex és számítógépes geometriai, számítástechnikai (információtechnológiai) és formál logikai módszerek együttesét jelenti.
A kutatási téma keretében alkalmasan választott analitikai kémiai mérésekhez (lehetséges mód-szerek: LIBS, Raman, NIR, LC(GC) UV-Vis/EEM/MS-(MSs) stb.) kapcsolódó valós vagy szimulált mé¬rési eredmények kiértékeléséhez szükséges kemometriai módszerek összeállításához nélkülözhe¬tetlen algoritmusok elméleti és gyakorlati vizsgálata és fejlesztése lesz a feladat. Az informatikai relevancia kerül a középpontba, így nem feltétlenül kell a teljes kemometriai rendszert felépíteni, tehát az algoritmusok elméleti, ill. gyakorlati újdonsága lesz a mérvadó.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2021-10-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )