Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Lipid-szénhidrát kölcsönhatások tanulmányozása modell-és reális rendszerekben

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: László Somogyi
co-supervisor: Katalin Badakné Kerti
Location of studies (in Hungarian): SZIE BC, 1118 Budapest, Villányi út 29-43.
Abbreviation of location of studies: SZIE


Description of the research topic:

A téma keretében zsiradékok és cukrok rendszereinek állománykialakító hatását kell elemezni. A kutatómunka kiterjed arra is, hogy a legjelentősebb állományjellemzők tekintetében a két makronutriens milyen kölcsönhatást gyakorol egymásra. A vizsgálatokat modellrendszeren, majd reális élelmiszerekben (elsősorban édesipari termékekben ) szükséges elvégezni tekintettel arra, hogy az édesipari és sütőipari termékekben a zsiradékok nem önmagukban vannak csak jelen, hanem más alkotókkal együtt, jellemzően egyszerű vagy összetett szénhidrátokkal. Ezen alkotót együttesen felelnek pl. a töltelékkrémek állományának kialakításáért, a termékek tárolás alatti változásaiért.

A kutatás során a WHO ajánlásainak figyelembevételével keressük a zsiradékcsökkentés és a cukorhelyettesítés lehetőségeit, az állományváltozás függvényében. A kutatás során a lipid-szénhidrát komplexek fizikai, termikus és reológiai jellemzőit vizsgáljuk, összetételük függvényében.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2019-01-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )