Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Ildikó Magyar
A Starmerella bacillaris (syn. Candida zemplinina) cukor és nitrogén metabolizmusának jellemzése borászati körülmények között

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Ildikó Magyar
Location of studies (in Hungarian): Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola, 1118 Budapest Villányi út 29-43.
Abbreviation of location of studies: SZIE


Description of the research topic:

A Candida zemplinina a tokaji aszúbogyókon és aszúerjesztésekben jellemzően előforduló élesztőgomba, amelynek több borászati szempontból kedvező tulajdonsága ismert (cukortűrés, hidegtűrés, magas glicerintermelés, fruktofilia), ezért az utóbbi években a borászati kutatások homlokterébe került. Még kevés ismeret áll rendelkezésre a faj a szerves savképzéséről, cukor, valamint aminosav metabolizmusáról illetve ezek összefüggéseiről.
A kutatási program célja, hogy gyűjteményi törzsek, valamint természetes izolátumok alkalmazásával átfogó képet kapjunk a C. zemplinina eddig nem vagy kevéssé vizsgált tulajdonságairól és fajon belüli diverzitásáról. A főbb vizsgálati területek: cukor és alkohol tolerancia, oxigén hatása a cukorlebontásra, szerves savak képződésére, nitrogénigény, aminosavak hasznosítása, biogén aminok képzése.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2019-01-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )