Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Gabriella Kiskó
Ezüst és réztartalmú, szén és mágneses Fe@C hordozós nanokompozitok előállítása és élelmszer eredetű mikroorganizmusok elleni hatásának vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Gabriella Kiskó
co-supervisor: László Kótai
Location of studies (in Hungarian): SZIE BC
Abbreviation of location of studies: SZIE


Description of the research topic:

A kutatás célja olyan mikrobicid hatású új szénalapú kompozitok előállítása és tulajdonságaik vizsgálata, amelyekben nanoméretű elemi fémek, ezüst vagy réz szerepel hatóanyagként, a hordozó pedig szénalapú, illetve annak a szénmag belsejében eloszlatott vasat tartalmazó mágneses verziója. A szénhordozós kompozitok előállításakor a homogén aktív anyag eloszlás biztosítása, a mágneses komponens létrehozása és adott közegtől való elválaszthatóság nagyon lényeges kérdések. Az előállított új szénalapú kompozitokkal élelmiszerekből és ipari környezetből izolálható baktérium, élesztő- és penészgomba fajok laboratóriumi tápközegekben, folyékony és szilárd élelmiszer modellekben történő szaporodása valamint egyes kiválasztott mikrobák esetében felületi kötődésük valamint biofilm képzésük gátolását tervezzük megvalósítani.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-06-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )