Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Tekla Engelhardt
A nyersen fogyasztott zöldségek öntözéses technológiájából fakadó kockázatok jellemzése és annak csökkentési lehetőségei

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Csilla Mohácsiné Farkas
co-supervisor: Tekla Engelhardt
Location of studies (in Hungarian): SZIE BC 1118 Budapest, Villányi út 29-43.
Abbreviation of location of studies: SZIE


Description of the research topic:

Az elmúlt tíz évben több, nagy horderejű élelmiszer-eredetű megbetegedés kapcsolódott a leveles zöldségek fogyasztásához. A zöldségek öntözéses technológiájából adódóan egyre több, különböző mikrobiológiai (vírusok, antibiotikum-rezisztens baktériumok) eredetű veszélyekkel kell számolnunk, melyek gyors és pontos azonosítása új kihívások elé állítja az élelmiszeripart. Számos kutatás folyik a zöldségek gyártátechnológiájához kapcsolódóan, azonban a termesztéshez, öntözéshez kapcsolódó, élelmiszerbiztonság személetű kutatások száma csekély. A jövő egyik nagy kérdése, hogyan fogunk biztonságos öntözővizet biztosítani a termőföldekre, a csökkenő édesvíz készletek ellenére. A doktori munka során vizsgálnánk a nyers zöldségekről izolált mikrobák szaporodás- és pusztulás kinetikai paramétereit olyan technológiák mellett, melyeket potenciálisan alkalmazhatunk a vizeink kezelésére.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-06-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )