Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Zoltán Pék
Zöldségnövények terméseinek mennyiségi és minőségi paramétereire ható biotikus és abiotikus tényezők értékelése, különösen roncsolásmentes meghatározási módszerekkel

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
plant breeding and botany
Doctoral School of Plant Science

Thesis supervisor: Zoltán Pék
Location of studies (in Hungarian): SZIE KERT
Abbreviation of location of studies: KERT


Description of the research topic:

Az abiotikus tényezők közül a hőmérséklet, a fény (PAR), és a vízellátottság hatását vizsgáljuk a termésképzésre és a beltartalom (°Brix, cukor- és savtartalom, valamint a fontosabb antioxidánsok) alakulására, különös tekintettel a karotinoidokra. A biotikus tényezők közül a fajta és a talaj mikrobiológiai környezetének vizsgálata szerepel a kutatás céljai között. A zöldségnövények élettani folyamatainak és beltartalmának megállapítását szolgáló, az utóbbi időben terjedőben lévő roncsolásmentes (optikai) meghatározási módszerek lehetővé teszik az élettani folyamatok fejlődés során tapasztalható, vagy akár postharvest nyomonkövetését. Ezeknek a módszereknek in vivo alkalmazása, lehetővé teszi a beltartalmi paraméterekre ható tényezők hatásmechanizmusának pontosabb meghatározását.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-05-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )