Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Edit Márki
Gyümölcs- és zöldséglé alapú, egészségvédő hatással rendelkező termékek jelentősége, technológiai fejlesztése és érzékszervi vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Edit Márki
Location of studies (in Hungarian): SZIU BC 1118 Budapest Villányi út 29-43. K ép.
Abbreviation of location of studies: SZIU


Description of the research topic:

Az utóbbi években a világon és hazánkban is egyre erősödik a fogyasztói igény az egészséges, kiváló minőségű, természetes alapanyagokból gyártott termékek iránt. A KSH 2014-es adatai szerint nőtt a lakosság körében az egészségüket jónak tartók aránya a 2009. évi adatokhoz képest, amit részben az egyre népszerűbbé és divatossá váló egészséges táplálkozás és életmód okozott. A gyümölcsök és zöldségek az egészséges táplálkozás alapkövei, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Alapvető követelmény a gyümölcslevek gyártásakor, hogy ezek a gyártás során a lehető legkisebb mértékű csökkenéssel jussanak a kiszerelt lébe és kifejtsék jótékony hatásukat a fogyasztáskor. Az is köztudott, hogy a fűszereknek és gyógynövényeknek kedvező hatásuk van immunrendszerünkre, hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Így ezeket az előnyös tulajdonságokat kihasználva egészen új és sokszínű termékpalettára van lehetőség. Kereskedelmi forgalomban már fellelhető fahéjas, illetve gyömbéres gyümölcslé, melyek kistermelőktől származnak és kis számban kaphatók. Ezért ez a piac még sok kiaknázatlan fejlesztési lehetőséget rejthet magában.

Required language skills: English
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-05-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )