Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Szőnyi György Endre
Protomodern és posztmodern kulturális reprezentációk az angol nyelvű irodalmakban és kultúrákban, illetve ezek összehasonlítása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
irodalom- és kultúratudományok
Irodalomtudományi Doktori Iskola

témavezető: Szőnyi György Endre
helyszín (magyar oldal): oktató szobája
helyszín rövidítés: 3316


A kutatási téma leírása:

A téma kutatása a kulturális reprezentációk szemiotikájának és szemiográfiájának posztstrulturalista elméleteire támaszkodik. A szemiotikai kultúra-tipológia újraértelmezésével és az ideológiailag meghatározott kulturális képrendszereket feltáró szemiográfia segítségével, összehasonlító eljárással vizsgáljuk, hogy milyen párhuzamok fedezhetők fel a kora újkori és a posztomodern reprezentációkban. Különösen a multimédiális és performatív társadalmi gyakorlatok (társadalmi látványosságok, színház, populáris kultúra, hirdetések, kampányok) értelmezésében igyekszünk kamatoztatni a többjelcsatornás szemiózis elemzését segítő komparatív eljárást.

A témát Szőnyi György Endre Kiss Attilával közösen gondozza.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2018-06-30


2019. IX. 13.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. november 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )