Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Gabriella Kiskó
Nyersen fogyasztott zöldségek és gyümölcsök mikrobiológiai kockázatának csökkentése új dekontaminálási eljárásokkal

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Csilla Mohácsiné Farkas
co-supervisor: Gabriella Kiskó
Location of studies (in Hungarian): Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola, 1118 Bp., Villányi Út 29-43.
Abbreviation of location of studies: SZIE


Description of the research topic:

A nyersen fogyasztott növényi élelmiszerek élelmiszerbiztonsági veszélye az utóbbi években jelentősen megnövekedett. Számos, halálos áldozatot is követelő járvány mutatja a téma jelentőségét. A nyers növényi élelmiszerek fogyasztása az egészséges diéta fontos része. Az ilyen típusú élelmiszer nyersanyagok számos forrásból szennyeződhetnek a termesztés és feldolgozás során. A termékek biztonsága még a jó higiéniai gyakorlattal sem garantálható, szükség van olyan eljárások kidolgozására, melyek kémiai maradékanyagot nem eredményeznek, nem változtatják meg a termék érzékszervi tulajdonságait, ugyanakkor növelik a mikrobiológiai biztonságot

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2018-05-31


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )