Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Online tanulási környezetek pszichológiai, kommunikációs és pedagógiai háttértényezőinek vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Corvinus University of Budapest
media and communctions
Doctoral School of Social Communication

Thesis supervisor: Éva Bodnár
Location of studies (in Hungarian): BCE Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskola, Budapest, 1093 Közraktá utca 4-6.
Abbreviation of location of studies: TKDI


Description of the research topic:

Az online tanulási környezet elterjedése nyomán szükségessé válik az általuk felkínált tanulási, tanítási és módszertani lehetőségek hátterében álló pszichológiai és kommunikációs tényezők vizsgálata. A pszichológiai tényezők közül a tanulási és kognitív stílusok középpontba állításával az egyén szintjén vizsgálhatjuk a motiváció, a figyelem, a tanulási képességek sajátosságait, fejleszthetőségének lehetőségeit, a tanulási környezetek újradefiniálását, a tanári és tanulói szerepek megváltozását. A web 2.0 és az e-learning 2.0 révén új korszerű oktatási módszerek jelentek meg, melyek gyakran az IKT alapú mobil, kiterjesztett és virtuális eszközrendszerével a tanulási környezetet is jelentősen átformálják. A kutatásokban az egyén viselkedésének, szokásainak, attitűdjének, képességeinek pedagógia, pszichológiai és kommunikációs hatásait vizsgáljuk.

Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 3

Deadline for application: 2018-01-31


2019. I. 10.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. február 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )