Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Péter Sipos
Development possibilities of gluten free pasta and bakety products

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
food sciences
Doctoral School of Nutrition and Food Sciences

Thesis supervisor: Péter Sipos
Location of studies (in Hungarian): University of Debrecen
Abbreviation of location of studies: DE


Description of the research topic:

A kutatás célja olyan száraztészták és sütőipari termékek
fejlesztése, amelyek a hozzáadott komponensek segítségével speciális
élettani hatás biztosítására alkalmasak. Amellett, hogy a gluténmentes
diétára szorulók száma fokozatosan növekszik, jelen van egy olyan
fogyasztói szegmens is, amely nem egészségügyi, hanem életviteli okokból
választja a speciális étrend követését. Számos olyan alapanyag áll
rendelkezésre, ami a gluténmentes termékek előállítását teszi lehetővé.
Ezek közül a kutatás elsősorban a kukorica, másodsorban a cirok és köles
alapú termékek fejlesztését tűzi ki célul. A fejlesztési irányok egy
olyan termékkör kialakítását irányozzák elő, amelyek mesterséges, vagy
speciális célok kielégítése céljából hozzáadott adalékanyagok helyett az

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-12-15


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )