témavezető: Tóth Brigitta
helyszín (magyar oldal): DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola helyszín rövidítés: DE
A kutatási téma leírása:
A magas antioxidáns tartalommal bíró növények táplálkozás-élettani hatása rendkívüli. Ismert a magas C-vitamin tartalmú termények szerepe a betegségmegelőzésben. A sejtek és a szövetek megújulása, a szabályozott sejtciklus fenntartása nem nélkülözheti a szabadgyökök szintjének szabályozását, amit az antioxidánsok végeznek. A kutatás célja annak igazolása, hogy a magas antioxidáns tartalommal bíró takarmánynövények felhasználásával javítható az állatállomány általános egészségi állapota, beleértve a szaporulat egészségi állapotát is. Vizsgálataink során arra is keressük a választ, hogy a magas antioxidáns takarmánnyal etetett állatok végtermékében mutatkozik-e változás az antioxidáns szintben, azaz lehet-e az állatok minőségi takarmányozásnak a jelenleginél is fontosabb szerepe a humán táplálkozásban?
előírt nyelvtudás: magyar ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol további elvárások: MSc degree