Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Beszédes Árpád
Nagyméretű, komplex architektúrájú szoftverrendszerek hatékony függőségi analízise

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Beszédes Árpád
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

Számos statikus és dinamikus programfüggőség analízis (szeletelés) módszert javasoltak már a szakirodalomban, azonban ezek legtöbbjének két súlyos hátránya van: egyrészt az algoritmusok a lehető legnagyobb pontosságot kívánják elérni, miközben valós méretű rendszerek elemzésére alkalmatlanok a nagy számításigényük miatt. Másrészt a valós nagyméretű szoftverrendszerek legtöbbször összetett architektúrájúak, különböző technológiájú komponensek együttműködésével vannak megvalósítva. A meglévő módszerek még nem képesek teljes körűen kezelni az ilyen összetett rendszerek rendszer-szintű függőségi analízisét. Szoftverrendszerek függőségi analízisének nagy jelentősége van többek között a programmegértésben, szoftverkarbantartásban, nyomkövetésben. A Szoftverfejlesztés Tanszék munkatársainak jelentős kutatási eredményei vannak a programok analízise terén.
A téma keretén belül kidolgozandók olyan hatékony módszerek (akár a pontosság feláldozásával), amelyek alkalmasabbak nagyméretű valós rendszerek függőségi analízisére a meglévő megoldásoknál.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2022-03-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )