Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Peternák Miklós
Intermédia

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Képzőművészeti Egyetem
képzőművészet
Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola

témavezető: Peternák Miklós
helyszín (magyar oldal): MKE DI Feszty-ház, 1063 Budapest Kmety Gy. u. 27.
helyszín rövidítés: MKE


A kutatási téma leírása:

Az alábbi kutatási témák az Intermédia tanszék tervezett illetve folytatandó kutatási programjához kapcsolódnak. Célok: Az új technológiák művészeti használata és fejlesztése; az eredmények alkalmazása az oktatásban és ezek nyilvános bemutatása; valamint a médiaművészet elméleti-történeti hátterének vizsgálata.

Az intermédia feladata a művészképzés kiterjesztése olyan műformák és művészeti technikák felé, melyek jellemzően a 20. századi képzőművészetben jelentek meg először. Ez a folyamat, az új művészi területek meghódítása, interdiszciplináris művészeti kutatások kezdeményezése, a művészet illetékességi körének kiterjesztése, máig nem zárult le.
A kutatások célja az autonóm művészi munka mellett e funkcióváltás tudatosítása, felkészítés egy aktív, kreatív jelenlétre az információs társadalom kulturális szféráiban, valamint – és mindezeken túl – a kognitív (megismerésre kész) művészi magatartás kutatása és támogatása.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-04-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )