Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Galambos Éva
Festett tárgyak anyagvizsgálatai, kutatása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Képzőművészeti Egyetem
képzőművészet
Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola

témavezető: Galambos Éva
helyszín (magyar oldal): MKE DI Feszty-ház, 1063 Budapest Kmety Gy. u. 27.
helyszín rövidítés: MKE


A kutatási téma leírása:

A festett műtárgyak anyagainak feldolgozó kutatása, természettudományos és restaurátori vizsgálatok együttes alkalmazásával. Az anyagvizsgálatok és festéstechnikai jellegzetességek tanulmányozásból, az adatok kiértékeléséből, rendszerezéséből nyerhető információk alapján a történeti korokra jellemző anyagfelhasználás, készítés-technikai jellegzetességek, és evvel összefüggésben műhelyek, mesterek, anyagok eredetének kutatása.

Az anyagvizsgálatok alapján a károsodások okának és folyamatainak pontos meghatározása, és a beavatkozások megtervezéshez szükséges információk visszacsatolása a restaurátori gyakorlatba. A roncsolódási folyamatok megállítása, lelassítása, és a beavatkozásokhoz használt anyagok és eljárások kutatása.

Ezen túl az anyagvizsgálatok segítségével a tárgyak eredeti megjelenésének vizsgálata, az anyagok öregedésének, elváltozásainak, romlási folyamatainak alapos tanulmányozásából levonható következtetésekre építve valós tárgyi és virtuális rekonstrukciós lehetőségek megtervezése, kivitelezése.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-04-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )