Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Előd Ágnes
Új interfészek, interaktív technikák háromdimenziós sztereoszkópikus valós idejű vizualizációs alkalmazásokhoz

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Magyar Képzőművészeti Egyetem
képzőművészet
Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola

témavezető: Előd Ágnes
helyszín (magyar oldal): MKE DI Feszty-ház, 1063 Budapest Kmety Gy. u. 27.
helyszín rövidítés: MKE


A kutatási téma leírása:

A kutatás célja: a háromdimenziós művészeti alakítás, az interaktív és sztereoszkópikus vizualizáció és az ezekhez kapcsolódó interface-ek fejlesztése és alkalmazása művészeti célra.
A művészet technológiai igényeit általában egy adott műhöz kapcsolódó technológia igények határozzák meg. Ezek olyan eszközök, illetve rendszerek fejlesztést igénylik, amik a léthozásuk kiinduló pontját jelentő művön túl, később másra is felhasználhatóak.
Érintett területek lehetnek például: megjelenítő- és kezelőeszközök fejlesztése és művészeti célú felhasználása, művészeti célú kiegészítő alkalmazások fejlesztése nyílt forráskódú rendszerekhez, meglévő nyílt forráskódú rendszerek illesztése egymáshoz (Leonar3Do/Blender), a sztereopszis művészeti alkalmazása, valós idejű vizualizáció művészeti felhasználása, interaktív rendszerek művészeti felhasználása, a robotikában és a játékfejlesztésben használt technológiák művészeti felhasználása, érzékelés és vezérlés

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-04-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )