Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Fermentált hústermékek illékony vegyületeinek komplex értékelése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Kaposvári Egyetem
állattenyésztési tudományok
Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola

témavezető: Vargáné Visi Éva
helyszín (magyar oldal): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Élelmiszerfejlesztési és Biokémiai Tanszék
helyszín rövidítés: AKKÉT


A kutatási téma leírása:

A hagyományos szárazkolbászok kedveltségét, elfogadottságát nagyban befolyásolja azok illata. A kutatás célja egyes fermentált nyerskolbászok illékonyanyag profiljának összetett elemzése, melynek során multiple headspace-GC-MS technikát, elektronikus orr illetve nyelv készüléket fogunk alkalmazni. Először megvizsgáljuk, hogy az erjedési folyamatok során az enzimes és nem enzimes folyamatokban milyen illékony anyagok keletkeznek az egyes termékekben, majd termékcsoporton belül az egyes termékeket szenzoros jellemzőik alapján megkíséreljük elkülöníteni.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2014-06-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )