témavezető: Vargáné Visi Éva
helyszín (magyar oldal): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Élelmiszerfejlesztési és Biokémiai Tanszék helyszín rövidítés: AKKÉT
A kutatási téma leírása:
A hagyományos szárazkolbászok kedveltségét, elfogadottságát nagyban befolyásolja azok illata. A kutatás célja egyes fermentált nyerskolbászok illékonyanyag profiljának összetett elemzése, melynek során multiple headspace-GC-MS technikát, elektronikus orr illetve nyelv készüléket fogunk alkalmazni. Először megvizsgáljuk, hogy az erjedési folyamatok során az enzimes és nem enzimes folyamatokban milyen illékony anyagok keletkeznek az egyes termékekben, majd termékcsoporton belül az egyes termékeket szenzoros jellemzőik alapján megkíséreljük elkülöníteni.
előírt nyelvtudás: angol felvehető hallgatók száma: 1
Jelentkezési határidő: 2014-06-10
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).