Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Kósa Zsuzsanna
Hazai és nemzetközi gazdálkodási rendszerek gépi illesztése és adat-integrációja

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
informatikai tudományok
Informatikai Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Kósa Zsuzsanna
helyszín (magyar oldal): Távközlési és Médiainformatikai Tanszék
helyszín rövidítés: TMIT


A kutatási téma leírása:

Ha többféle rendszer kerül egymással kapcsolatba egy nagyobb cégcsoportban, adatintegrációra van szükség. A multinacionális csoportba tartozó cégeknek egyidejűleg kell megfelelniük a hazai- és a csoport-központ helye szerinti számviteli és adózási szabályoknak is.
Végezzen kutatásokat a gazdálkodási rendszerek automatikus gépi illesztésében, és dolgozzon ki olyan algoritmusokat, melyek a különböző számviteli és adózási szabályoknak való egyidejű megfelelőséget célozzák meg. Vizsgálja meg az algoritmusok hatékonyságát, jóságát és hasonlítsa őket össze a számítási igények és a pontosság (illesztés jóságát definiáló pontosság) szempontjából, valamint adja meg a használhatóság korlátait.
- Vizsgálja meg a gazdálkodási rendszerek helyzetét, használhatóságát, elavulását, egymáshoz illeszthetőségét a rendszeresen változó külső körülményekből adódóan.

- Dolgozzon ki gépi módszereket az inhomogén rendszerek illesztésénél jelentkező adatkonverzióra és adat-integrációra a gazdálkodási rendszerek illesztéséhez.

- Dolgozzon ki új eljárásokat a párhuzamos analitikus adatfeldolgozások informatikailag hatékony megoldásához a különböző számviteli szabályoknak megfelelő vállalkozási csoportok közös ügyvitelének elősegítésére.

- Vizsgálja meg a gazdálkodási rendszerek paraméterezésének lehetőségeit, és dolgozzon ki eljárásokat az ügyviteli rendszerek gyors és hatékony módosításához.
Tegyen javaslatot, hogy a gazdálkodási megoldások milyen informatikai, megbízhatósági és illesztési jellemzők alapján jelenhetnek meg felhő alapú szolgáltatásként.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2013-05-31

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )