Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Az éghajlatváltozás hatásai az élelmiszerbiztonságra és annak szabályozására

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
környezettudományok
Környezettudományi Doktori Iskola

témavezető: Szabó P. Balázs
helyszín (magyar oldal): SZTE Élelmiszermérnöki Intézet
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

Az éghajlatváltozás komoly fenyegetést jelent a környezet jövőjére nézve, befolyásolja a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart is. Világszerte a heves esőzések és áradások, az erdőtüzek, stb. gyakoribb előfordulása mind-mind közvetlen jelei a drasztikus globális környezeti változásoknak. Az élelmiszerek - az alapvető gabonaféléktől kezdve a magas fehérjetartalmú hüvelyesekig és olajos magvakig - alapvető fontosságúak az ember számára: a globális élelmezésbiztonság összetettsége azonban egyre nagyobb kihívást jelent, és a világnak továbbra is óriási nehézségekkel kell szembenéznie a megfelelő, mindenki számára egészséges, biztonságos és magas tápértékkel bíró élelmiszerek biztosítása terén, mégpedig méltányos és környezeti szempontból fenntartható módon. Ez a kutatás az éghajlatváltozásnak az élelmiszerbiztonságra gyakorolt sokrétű hatásait kívánja vizsgálni a változó éghajlati viszonyok összefüggésében.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2024-09-30


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )