Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Boldizsár Gábor
A 21. század műveleti környezete, a humán környezet és a katonai erő kapcsolata műveletek során

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Nemzeti Közszolgálati Egyetem
hadtudományok
Hadtudományi Doktori Iskola

témavezető: Boldizsár Gábor
helyszín (magyar oldal): Hadtudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: HDI


A kutatási téma leírása:

Az elmúlt időszakban a Magyar Honvédség, a más államok haderei, a NATO, az EU, az ENSZ egyre komplexebb válságok kezelésében, egyre bonyolultabb környezetben és behatások között végzi feladatait a stabilitás, a biztonság megteremtése érdekében. A komplex válságkezelés során a széleskörű kihívásokra adott komplex válaszoknak sok szereplője és cselekvési területe van, melyek nem csak a haderőre és az adott válságra, de egymásra is hatással vannak. Korunk műveleteinek meghatározó hatással bíró eleme a humán környezet, az emberi közösségek kisebb-nagyobb csoportja gondolataival, véleményalkotásukkal és cselekedeteivel. E humán környezet meg- és kiismerése elengedhetetlen a művelet sikeréhez.
Az MH és szövetséges műveletek tervezése és végrehajtása során elengedhetetlen befolyásoló tényezők számbavétele, elemzése- értékelése, hatásainak feltárása és rendszerbe foglalása.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2023-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )