Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
A logisztikai támogatás elmélete és gyakorlata

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Nemzeti Közszolgálati Egyetem
hadtudományok
Hadtudományi Doktori Iskola

témavezető: Pohl Árpád
helyszín (magyar oldal): Hadtudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: HDI


A kutatási téma leírása:

A katonai műveletek jellege folyamatosan változik, ami megköveteli a katonai logisztikai támogató rendszerek állandó fejlesztését, a megszerzett tapasztalatok tudományos igényű feldolgozását. A katonai erőnek a különböző hadszíntereken, a legváltozatosabb műveleti környezetben történő alkalmazása a logisztikai támogatással szemben újabb és újabb követelményeket támaszt. A már létező rögzített doktrinális alapok ellenére nincsenek állandó érvényű megoldások, minden egyes művelet sajátos jelleggel bír. Az új kihívásoknak történő megfelelés, az alkalmazott katonai szervezetek eredményes logisztikai támogatása csak akkor lehet sikeres és hatékony, ha folyamatos tudományos kutatáson alapuló új elvek, eljárások és módszerek kifejlesztésére és bevezetésére kerül sor.

Célkitűzés:
A kutatás célkitűzése, hogy vizsgálja, elemezze és értékelje a katonai műveletek logisztikai támogatásának tapasztalatait, a logisztikai rendszerek továbbfejlesztésének lehetőségeit. Értékelje műveleti megfelelőséget és a támogatás hatékonyságát, tárja fel a gyenge és továbbfejlesztést igénylő területeket. Dolgozzon ki megoldási javaslatokat a logisztikai támogatás továbbfejlesztésére. Fogalmazzon meg konkrét ajánlásokat a döntéshozók számára.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2023-06-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )